De smaakiconen van Overijssel

Je hebt stijliconen, historische iconen en … smaakiconen! Overijssel kent een uitgebreid smaakpalet en het is een feest om hier te eten. Wie zijn de smaakiconen van Overijssel? Prikkel je zintuigen bij deze bedrijven en restaurants.

In Overijssel struikel je over de leuke restaurants, boerderijen en kwekerijen. Overdaad is nooit vervelend, maar een paar adressen hebben de afgelopen jaren een culinaire stempel gedrukt op Overijssel. Adressen die goed zijn voor het milieu, gebruikmaken van duurzaam geteelde producten, werken met de seizoenen, van eten een feestje maken en biologisch en lokaal hoog in het vaandel hebben staan. Deze hotspots zorgen voor culinair vuurwerk en mogen de smaakiconen van Overijssel worden genoemd. Hier voel en proef je liefde en word je instant blij.

1. Aardbeienkwekerij Kalter - IJsselmuiden

Bij Kalter worden al ruim 12 jaar de lekkerste aardbeien van Nederland geteeld, sinds 2015 zelfs duurzaam.

2. Restaurant de Librije - Zwolle

Het restaurant dat bekroond is met 3 Michelin sterren en zorgt voor ware smaakexplosies.

3. De Vreugdehoeve - Zwolle

Biologische melkschapenboerderij met (h)eerlijke zelfgemaakte biologische producten. De zeldzame Friese melkschapen worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gehouden.

4. Bakkerij Bökkers Mölle - Olst

Ambachtelijke boerderij met de lekkerste broden en koeken, rechtstreeks van de stenen ovenvloer. Ook een zalige high tea.

5. Restaurant De Lindenhof - Giethoorn

Een van de beste restaurants van Nederland met twee Michelinsterren, waar je ook heerlijk kunt slapen

6. Ogink Asperges - Raalte

Asperges van de hoogste kwaliteit (AA-kwaliteit). Er wordt hier alles aan gedaan om het witte goud kwalitatief zo hoogwaardig mogelijk te houden.

7. Wijngoed De Reestlandhoeve - Balkbrug

Een biologische wijngaard die bekend staat om de goede Nederlandse wijn. Streeft ernaar om Nederlandse biologische wijnen te maken.

Bij al deze smaakiconen word je enthousiast ontvangen en kun je heerlijk eten. Overijssel is sowieso een walhalla voor lekkerbekken, levensgenieters en culinaire liefhebbers en wemelt van de leuke restaurants.