Op een rij: de Michelinrestaurants van Overijssel

Overijssel staat bekend om de uitstekende keuken en culinaire verrassingen. Niet zo gek dus dat je een aantal restaurants met een Michelin ster vindt. Wil je een keer eten bij de Sterren? Ga dan naar één van deze zes restaurants in Overijssel.

1. De Librije - Zwolle ✵✵✵

Lekker eten, mooie wijnen, een fijne sfeer. De Librije is niet zomaar een streekrestaurant. Het is ook nog eens een biologisch restaurant en heeft drie Michelinsterren. Hier is eten een groot feest. Stap binnen en laat je in de watten leggen.

2. De Lindenhof - Giethoorn ✵✵

Dat twee Michelinsterren niet betekenen dat je op de bank kunt ploffen, laat Martin Kruithof van De Lindenhof zien. Hij is altijd opzoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties, die ook nog eens een lust voor het oog zijn. Ga er maar aan staan. Na een eerste hap weet je het al: die twee Michelinsterren zijn meer dan verdiend.

3. 't Lansink - Hengelo ✵

Het enige wat je bij 't Lansink hoeft te doen is te ontspannen en te genieten. In de keuken zorgen ze met de beste producten uit de streek en van het seizoen voor eigentijdse, culinaire verrassingen. Het restaurant is niet voor niets bekroond met een Michelin ster!

4. Bloemenbeek - De Lutte ✵

Met als basis de klassieke Frans-Meditterane keuken, bereiden de koks van dit sterrenrestaurant de meest bijzondere gerechten. Leuk: de Frans-Meditteraanse keuken wordt zoveel mogelijk gecombineerd met ingrediënten uit het Twentse land. Zomer geniet je vanheerlijke gerechten in de tuinen met een prachtig uitzicht over het Twentse coulisselandschap.

5. Kaatje bij de Sluis - Blokzijl ✵

Dit restaurant met één Michelinster, zorgt al ruim 40 jaar voor een bijzondere culinaire ervaring. Wees gewaarschuwd: hier lik je bij elk gerecht je vingers af. Ga je dineren bij Kaatje bij de Sluis, dan komen kleine amuses en heerlijke gerechten in verschillende etappes op tafel.

6. Swarte Ruijter - Holten ✵

De Swarte Ruijter is bekroond met één Michelin ster. Binnen kun je eten in het sfeervolle restaurant, bij mooi weer is het genieten op het terras. Op de menukaart vind je alleen maar gerechten met pure smaken, ambachtelijke bereidingen, veelal gestoken in een verrassend jasje.

Bib Gourmand

Naast de Michelin sterrenrestaurants zijn er ook nog vele restaurants in Overijssel onderscheiden met de Bib Gourmand. Kijk hier voor een overzicht van deze restaurants!

Extra tip! Bezoek overdag één van de Hanzesteden van Overijssel, zoals Deventer of Zwolle.