Plekken om weg te dromen

Wandelen in IJsseldelta

2 minuten opladen
199 x bekeken

De IJsseldelta een gebied dat gekenmerkt wordt door natuur, cultuurhistorie en prachtige vergezichten. Er is een heel wandelnetwerk in de IJsseldelta , dus doe je wandelschoenen aan en verken één van de wandelroutes.De route zorgt voor de nodige afwisseling: het ene moment wandel je, omgeven door stilte en rust, over kronkelige paadjes en langs water, terwijl je even later weer meer de levendigheid van de stad voelt. Een handige app zorgt ervoor dat je niet verloren loopt.

Overijsselse Streekproducten

De biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve is ook een bezoekje waard. Geniet van een hapje en drankje in de thee- en koffieschenkerij. Je kunt het proces van het kaas en ijs maken van achter grote ramen volgen, als ook het melken van de schapen. In de boerderijwinkel kun je vast de verleiding niet weerstaan om een kaasje te kopen, gewoon doen.

Wat altijd spannend is, zeker met kinderen, blijft een voetveer (pontje). Juist, hier mogen geen auto’s op, alleen maar personen, fietsen of kinderwagens. Het veer ligt bij de gevaarlijkste bocht van De IJssel waar je meteen een prachtig uitzicht hebt. Het Zalkerveer ligt tussen de dorpen 's-Heerenbroek en Zalk.

Overnachten in Overijssel

Na deze afwisselende wandeling of uitproberen van het voetveer ga je uiteraard niet meteen naar huis. Wil je een overnachting in stijl, boek dan in het Pillows Grand Hotel in Zwolle. Het is een aangenaam boutique hotel, gevestigd in een statig gebouw uit 1850, met een warm design interieur waar je je meteen thuis voelt. De ligging is tegenover het station, dus de auto kun je voor een keertje thuislaten.

Een andere klasse-aanrader is Grand Hotel Wientjes, een gevestigde waarde in hartje Zwolle. Eens was dit de burgemeesterswoning, nu is het een hotel met een uitstekende keuken. De persoonlijke aandacht en gastvrijheid maken je verblijf tot een onvergetelijke ervaring. Restaurant W en het Grand Café verrassen je smaakpapillen met verfijnde gerechten.

Overijssel biedt natuurlijk nog vele andere overnachtingsadressen.

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies