Natuur

Geef ze de big five... In Nationaal Park Weerribben-Wieden

2 minuten opladen
3870 x bekeken

Bezoeken is verslingerd raken en steeds weer terugkeren naar het gebied. In Nationaal Park Weerribben-Wieden raakt niemand snel uitgekeken. Al was het maar omdat de natuur overrompelend mooi is. Het gebied, met daarin het nationaal park, zit vol met bijzondere planten en dieren. Geef ‘the big five’ van Weerribben-Wieden een high five!

5
Otter

Een forse portie geluk is nodig om de otter te zien. Overal in Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen sporen en uitwerpselen, maar slechts een beperkt aantal geluksvogels ziet een glimp van het dier. Desondanks gaat het goed met de populatie otters. Niet voor niets zijn ze het symbool van het nationaal park.

4
Ree

Dieren met een hoog knuffelgehalte, die desondanks liever voor de anonimiteit van de natuur kiezen. Honderden reeën leven in Weerribben-Wieden. Wie goed uitkijkt over de weilanden, de hooilanden of bosschages ziet ze geheid. Een ‘big five’ geven zit er echter niet in.

3
Ringslang

Best een sensatie: een kronkelende ringslang in het water zien zwemmen. Steeds meer bezoekers van Weerribben-Wieden maken dat mee. De grootste slang van Nederland is namelijk flink in opkomst in het gebied. Reden tot paniek? De waterslang is niet giftig en bijt niet. Alleen maar genieten dus!

2
Vos

Ook geen dier dat kiest voor een opvallend leven: de vos laat zich overdag zelden zien. In de schemer of in het donker komt het roofdier wel, letterlijk, uit zijn hol. In de ogen kijken van een sluwe vos blijft desondanks een zeldzaamheid.

1
Zeearend

De blik op een overvliegende zeearend is onvergetelijk. Niet voor niets is de bijnaam ‘vliegende deur’. Op het Vogeleiland tussen Genemuiden en de Noordoostpolder broedt de imposante roofvogel sinds een aantal jaren. Met een beetje geluk zien berijders van de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove ze vliegen!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden