Water

Varen door Hollands Venetië, ontdek het schitterende Giethoorn

2 minuten opladen
260 x bekeken
6
Fluisterboot of sloep

Comfortabel varen en optimaal genieten van het gezelschap aan boord? Met een krachtige elektrische sloep of een fluisterboot wordt iedere vaartocht een unieke ervaring en glijd je geruisloos door het water. Zo geniet je fluisterstil van jouw gezelschap en de wonderschone natuur!

5
Punter

Een punter hoort bij Giethoorn zoals een gondel bij Venetië. Toeristen van over de hele wereld beleven een onvergetelijke tijd in zo’n varend monumentje. Al kost het even wat moeite om het ‘punteren’ onder de knie te krijgen. Tip: bezoek ook eens een authentieke punterwerf waar nog de nautische sfeer van honderd jaar geleden hangt.

4
Rondvaart

Lekker rustig genieten van het dorp en de natuur en tegelijkertijd de beste verhalen horen? Stap dan in een rondvaartboot die naar de mooiste plekken rondom Giethoorn vaart. Dik kans dat er evenveel nationaliteiten als stoeltjes aan boord meegaan!

3
Kano

Weg van de drukte en de rietlanden of hooilanden in. Dat kan het beste met een kano. Peddelen door een paradijs op aarde. Rondom Giethoorn en in De Wieden zijn mooie routes uitgezet die langs de mooiste Wieden-plekken voeren. De ware avonturier kan ook overnachten op speciale plekken in de natuur!

2
Surfen of suppen

Ooit uiterst trendy: surfen. Nog steeds stappen bij de surfschool in Giethoorn veel liefhebbers op een plank. Soms met het klassieke surfzeil, maar misschien wel net zo vaak met alleen een peddel. ‘Suppen’ is een perfecte manier om te genieten van de natuur. Staand op een surfplank kijk je prachtig uit over de rietvelden.

1
Aquabubbel

Toegegeven: heel ver kom je niet, maar het plezier vergoedt alles. Lopen over water in een speelse Aquabubbel. Een topactiviteit voor het hele gezin.

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden