Al gelezen in NS Spoor?

2 minuten opladen
92 x bekeken

Enschede is de grootste stad van Overijssel en biedt volop vermaakt, kunst en cultuur voor jong en oud. Neem bij een bezoek aan de stad een kijkje in de wijk Roombeek waar in 2000 de vuurwerkramp plaatsvond. Inmiddels is dit deel van de stad prachtig herbouwd. Je vindt er moderne architectuur, waaronder diverse musea zoals Rijksmuseum Twenthe, TETEM Kunstruimte en de Museumfabriek.

Loop voor de lunch een stukje richting het centrum. Daar vind je het restaurant Paradijs, een soort jungle in de stad waar vrijwel alles is gemaakt van gerecyclede materialen. Voor liefhebbers van gerichten uit alle windstreken is er de Twentsche Foodhol. Bij lunchroom Broodbode eet je een lekker vers belegd broodje. En nu je toch in het centrum bent... Enschede is een heerlijke stad om te winkelen. Bezoek ook de Oude Markt, een van de mooiste plekken van ons land. Een fijne plek om een terrasje te pakken.

Bezoek de Hanzesteden

In Hanzesteden als Deventer, Zwolle en Kampen proef je de rijke geschiedenis nog als je door de smalle steegjes struint. Maar deze steden hebben ook een moderne, bruisende kant. Binnen de historische stadsmuren vind je overal sfeervolle terrassen, restaurants en cafés. Bezoek in Zwolle de prachtige boekhandel Waanders in de Broeren, gevestigd in een vijftiende-eeuwse kerk, en in Deventer het Speelgoedmuseum, met de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Op Goede Vrijdag vind je in hartje Deventer de Goede Vrijdagmarkt, een van de grootste én oudste jaarmarkten van het oosten van het land. Of je nu voor groenten en fruit, bloemen of kleding komt, ze hebben er werkelijk álles!

Win een weekendje weg naar Enschede

Klik hier om kans te maken op een weekendje weg naar Enschede voor 2 personen inclusief lunch & diner.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!