Ontdek Salland

Ontdek de flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug met deze 5 tips

2 minuten opladen
743 x bekeken
5
Uitkijkpunten

Op de Sallandse Heuvelrug heb je uitkijkpunten vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Wandel naar de Noetselerberg of Holterberg. Bij heldere dagen heb je hier tot 40 km zicht!

4
Op stap met de boswachter of natuurgids

Ga mee met een wandeling onder leiding van een boswachter van Staatsbosbeheer of een natuurgids van Natuurmuseum Holterberg of Natuurmonumenten. Zij leiden je langs de mooiste plekjes, vertellen de lokale verhalen én als je geluk hebt kom je onderweg nog verschillende diersoorten tegen.

3
Ontdek de flanken

De Sallandse Heuvelrug is groter dan het oorspronkelijk Nationale Park tussen Nijverdal en Holten. Het gebied strekt zich uit van de Lemelerberg bij Ommen tot aan natuurgebied de Borkeld tussen Holten en Markelo én vanaf het Wierdense Veld tot aan het natuurgebied Luttenberg bij Luttenberg. Ook het Twents Reggedal maakt onderdeel uit van dit heuvelruglandschap en biedt samen met de andere gebieden bergen vol beleving.

2
Op dierentocht

Reeën, vossen, dassen. Ze zijn allemaal te vinden op de Sallandse Heuvelrug. In dit gebied broeden bijna tachtig verschillende soorten vogels, bevindt zich de laatste populatie korhoenders en schieten hagedissen, salamanders en kikkers over de paden.

1
Volg de route

Met de gewone of sportieve fiets de Sallandse heuvelrug ontdekken is ook erg leuk om te doen. Wel handig als je weet waar je allemaal naartoe kunt. Daarvoor hebben we een Fiets- en mountainbikekaart Sallandse Heuvelrug. Te koop bij de VVV’s of Tourist Info’s in Salland. Ook op de website kun je een aantal fietsroutes en mtb-routes vinden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden