Bekende overijsselaars in beeld

2 minuten opladen
79 x bekeken

Overijssel is de bakermat van het fietsen in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vele bekende fietsers uit deze regio afkomstig zijn. We hebben een aantal (voormalig) topsporters gevraagd naar hun mooiste plekken en warme herinneringen in Oost Nederland.

Wat is de favoriete mountainbikeroute van Rob Harmeling? Waar voelt Olympisch kampioene Anna van der Breggen zich echt thuis? Waar liggen de roots van wereldkampioen BMX Niek Kimmann? En wat maakt fietsen in Overijssel volgens Theo de Rooij zo bijzonder? Ontdek het snel!

Niek Kimmann

Niek is tweevoudig wereldkampioen BMX. Hij fietst zijn wedstrijden over de hele wereld: Brazilië, Argentinië, Amerika... Maar eenmaal terug in het Vechtdal, in Dedemsvaart, vlakbij zijn geliefde BMX-baan, dát is echt thuis!

Anna van der Breggen

Anna is één van de meest succesvolle wielrensters van Nederlandse bodem. Haar palmares is indrukwekkend: Olympisch Kampioene, olympisch brons, Europees kampioene, tweevoudig winnares van de Giro Rosa en winnares van talrijke klassiekers.

Op 7-jarige leeftijd begon Anna met fietsen. Dat deed ze in en rond Hasselt, waar ze opgroeide. Tegenwoordig woont ze in Zwolle, nog steeds op een steenworp afstand van haar geboortedorp. In deze video vertelt ze over het rondje dat ze als kind fietste en waar ze tegenwoordig nog steeds haar kilometers maakt. Want waar Anna ook fietst, in en rond Hasselt voelt nog altijd als thuis!

Kirsten Wild

Kirsten is meervoudig Nederlands, Europees en Wereldkampioene. Zowel op de baan als op de weg is de geboren Tukker een plaag voor haar concurrenten. Inmiddels woont Kirsten al meer dan 12 jaar in Hanzestad Zwolle en is deze regio voor haar dé plek om zichzelf op te laden. Als ambassadeur van VisitOost neemt Kirsten ons mee naar haar mooiste fietsplekken in Overijssel.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!