Voor de kleine ontdekker

De 8 meest beestachtige uitjes van Overijssel

2 minuten opladen
3676 x bekeken

Babbelen met een kaketoe, op safari tussen de koeien of op zoek naar dinosauriërs. Een dagje met het hele gezin tussen de dieren is vermakelijk, gezellig én leerzaam. Dit zijn de acht meest beestachtige uitjes van Overijssel.

8
Tussen de koeien

In de weilanden rondom de Vechtdal Hoeve in Arriën lopen mooie exemplaren van het Brandrode Vechtdal Rund rond. Om dit bijzondere koeienras van dichtbij te bewonderen, boek je een koesafari met tractor en huifwagen. Of je gaat sloepje-varen-koetje-kijken.

meer informatie
7
In de tropen

Bij Taman Indonesia in Kallenkote waan je je in de tropen. In deze dierentuin sta je oog in oog met diverse dieren uit Indonesië, zoals beo’s, Maleise bosuilen en loewaks. Meer Indonesische sfeer vind je op de pasar.

6
Terug naar de prehistorie

In het Dinopark bij Zwolle spot je maar liefst vijftig dinosauriërs. Paleontologen in spe leren in dit dierenpark alles over het leven van deze prehistorische dieren. Ook kunnen kids naar hartenlust klimmen en spelen in de binnen- en buitenspeeltuin.

meer informatie
5
Dieren knuffelen

Spelen tussen de kippen, knuffelen met cavia’s, geiten aaien: er is van alles te doen op kinderboerderij Dondertman in Holten. Maak een ritje met de Dondertman Express of ontdek de groene omgeving terwijl je aan het klootschieten bent.

4
Exotisch Twente

Op het terrein van restaurant Klein Afrika in Oldenzaal huppelen in een kleine dierentuin uitheemse en inheemse dieren rond. Daarnaast omvat dit exotische stukje Twente ook een fijne speeltuin en een pannenkoekenrestaurant.

meer informatie
3
Op de boerderij

Bij kinderboerderij de Flierefluiter in Raalte hebben ze veel verschillende dieren. Ook is een kleine overdekte dierentuin waar je dieren mag knuffelen. Bij mooi weer mag je een ritje op een van de pony’s maken. Of je gaat spelen in de mooie binnen- en buitenspeeltuinen van deze grote kinderboerderij.

2
Sfeervol landgoed

Middenin het Twentse landschap in Enter ligt een sfeervol landgoed: Het Rheins. Je kunt hier recreëren, overnachten en vakantie vieren. Op het landgoed vind je ook een kinderboerderij met speeltuin.

1
Zie ze vliegen

In de volières van vogelpark De Lorkeershoeve in Lutten vliegen de meest uiteenlopende en kleurrijke vogels rond. Maak een praatje met de kaketoes. En verwonder je over de uilen, ibissen, papegaaien, roofvogels en andere dieren in dit bijzondere dierenpark in Overijssel.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden