Op smaaksafari

De beste smaakadressen in Overijssel

4 minuten opladen
654 x bekeken

De lekkerste bonbons, de perfecte Italiaanse pizza en de lekkerste bak koffie. In Overijssel zijn de bijzondere smaakadresjes niet op één hand te tellen. Eerder op tien, of twintig. Bij deze adressen in en rondom de Hanzesteden kan iedereen zijn honger of lekkere trek stillen.**

Bij al deze eetadresjes in Overijssel kan iedereen zijn honger of lekkere trek stillen. Eten, drinken en genieten.

Hanzerestaurants in Zwolle

Zwolle barst van de gezellige terrassen en smaakvol ingericht eettentjes. Zo kun je bij FRANCK terecht voor een biologische lunch en wordt er bij Brasserie Hofvliet een heerlijk gebakken eendenborst met appel en karamel op tafel gezet. Villa Suikerberg is een knus lunchcafé waar je, genietend van een heerlijke high tea, geniet van de voorbij komende boten in de gracht. Ook neergestreken in Zwolle: het mooie concept Brownies & Downies. In dit lunchcafé hap je heerlijke ambachtelijke lunchgerechten weg, geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking. Net iets buiten het centrum vind je Het Weeshuys. De keuken is te omschrijven als ambachtelijk, puur, Bourgondisch en verfijnd. De menukaart wisselt maandelijks; ze koken met de seizoenen mee.

omschrijving
omschrijving

Hanzerestaurants in Deventer

Wil je eten met een verhaal, dan neem je plaats bij Fooddock. Hier vind je allerlei foodstands, zodat iedereen kan genieten van zijn favoriete gerecht. Van gezonde bammetjes en salades tot huisgemaakte spiezen en wereldse tapas. Zin in een biertje? Die drink je natuurlijk bij Stadsbrouwereij en proeflokaal DAVO. Je kunt hier ook terecht voor een lekkere burger. Bij Restaurant ’t Arsenaal wanen je smaakpapillen zich in Franrijk. Er wordt uitsluitend gekookt met verse, eerlijke en regionale producten. Ook Frans: restaurant Boas. Kreeft, terrine van eendenlever, oesters … het is hier allemaal te bestellen. Voor eerlijke en ambachtelijke koffie ga je naar Roemar Koffiebranderij in hartje Deventer. Koekjes kunnen bij de koffie en thee natuurlijk niet ontbreken. Die haal je bij Deventer Koekwinkel. Wil je wel uit eten, maar ook dat thuisgevoel ervaren? Bij restaurant Eten bij Pa & Ma komt de warmte en huiselijkheid je tegemoet. Het restaurant bevindt zich in een verbouwde rundveestal en de keuken is 100% open.

Hanzesmaken in Harderwijk

Van waanzinnige wijnen en internationale bieren tot inrpirerende kookboeken en schorten. Culiwinkel ratatouille staat vol met producten. Een begrip in Harderwijk sinds de start in 1839: De Ouderwetse Bakkerij. Hier worden alle producten nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Voor koffie, thee en delicatessen ben je bij Bica’s aan het juiste adres. Er zijn daar zo’n 20 soorten koffiebonen en 150 soorten losse thee. Het Melkhuisje heeft de lekkerste boerenproducten van Harderwijk. Je vindt hier biologisch of op kleine schaal geproduceerde producten, zoals jam, roomboter, kaas. Zin in een visje? Dan ga je naar Dries van Den Berg. In zijn enig overgebleven palingrokerij van de stad en viswinkel is dagvers, ouderwetse ambachtelijk gerookte paling en dagelijks 100 soorten vis en visproducten.

omschrijving
omschrijving

Hanzesmaken in Zutphen

Lopend door de mooie straten van Zutphen, kom je vast langs bonbonatelier Janson. Stap naar binnen! Hier vind je producten van zeer hoge kwaliteit. Maar ze zijn vooral erg lekker! Zin in een picknick, dan plof je neer in de tuin van Schulten Hues en Friends. Hier geniet je van een sapje yoghurt, salade of broodje. De zon verdwijnt achter de huizen, de tassen zijn gevuld maar de maag … die is leeg. Tijd voor een heerlijk hapje. Wil je watertanden, ga dan naar de Galantijn. Hier zijn de gerechten huisgemaakt en veelal van ambachtelijke producten. Voor een Italiaans diner ben je bij Vaticano aan het juiste adres. Dit restaurant serveert uit een traditionele Italiaanse open(!) keuken met uitsluitend verse ingrediënten. Italiaans eten kan ook in het restaurant De Wijnhuistoren. Gelegen aan de gezellige marktplein, geniet je van Italiaanse specialiteiten. Achteraf nog zin in een bakje koffie? Ga dan naar de Pelikaan of Van Rossum’s Koffie. Die laatste produceert niet alleen ecologisch verantwoorde koffie, maar doet ook goed voor de boer.

En ook nog...

In alle Hanzesteden in Overijssel vind je gezellige en ludieke eetadresjes. Zo vind je in kampen sigarenfabriek De Olifant en koffie- en theeschenkerij De Eenhoorn. In de omgeving vind je Boerderijwinkel Erf 1 met biologische zuivelproducten en in IJsselmuiden kun je terecht bij Kalter Aardbeien voor de aller lekkerste aardbeien. Ben je in Doesburg, schuif dan aan bij Grand-Café Het Arsenaal. Dit grand-café staat voor natuurlijk eerlijk en puur. In Hattem ben je niet geweest als je niet bij bonbonaterlier A3 en koffiehuis Vicaris naar binnen bent gegaan.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!