Plekken om weg te dromen

8 bijzondere overnachtingen in Hanzesferen

3 minuten opladen
317 x bekeken

Ben je in één van de Hanzesteden en wil je in stijl overnachten? Dat kan! Of je nu op zoek bent naar comfortabel, uniek, mysterieus of origineel. Bij deze plekken, van een stadsboerderij tot kasteel, overnacht je in Hanzesferen.

8
Grand Hotel Wientjes - Zwolle

Alleen al de ligging maakt Hotel Wientjes de perfecte uitvalsbasis voor een dag of weekend in Hanzestad Zwolle. Het is een intiem en klassiek hotel, maar speelt ook een centrale rol als ontmoetingsplek. Na een enerverende dag in Zwolle en omgeving, val je hier als een blok in slaap!

7
B&B Kort Jakje - Zwolle

In een uniek straatje midden in de historische binnenstad van Zwolle vind je Kort Jakje. In dit stijlvol gerenoveerde pakhuisje is een bed & breakfast voor 2 personen gevestigd. Je hoort het goed, je hebt het hele pakhuisje tot je beschikking. Hoe uniek is dat? Ook fijn: restaurants, musea, winkels … je kunt ze bijna aanraken vanuit het raam.

6
Hotel Huis Vermeer - Deventer

Hier overnacht je in Koninklijke sferen. In Hotel Huis Vermeer vind je elf luxe en ruime hotelkamers die deels zijn ingericht met 18e eeuws antiek. In het restaurant kun je heerlijk lunchen, dineren of terecht voor een kop koffie en een taartje.

5
Stadsboerderij - Kampen

In twee rijksmonumenten midden in het centrum bieden Henk en Fem acht knusse gastenkamers aan. De authentieke onderdelen van de boerderijen zijn nog mooi in tact, denk aan de hooiluiken aan de gevels. In de ochtend word je verwend met een ontbijt en je kunt heerlijk ontspannen in de sauna.

4
Doktershuus - Doesburg

Gelegen in het historische centrum van Hanzestad Doesburg vind je bed & breakfast Het Doktershuus. Deze B&B is gevestigd in een middeleeuws huis en de kamers bevinden zich op de begane grond. In de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt in de 15e eeuwse tuinkamer of, als het weer het toelaat, op het terras van de ommuurde stadstuin.

3
Hotel Elburg

Tijdens een overnachting in het enige hotel van Elburg - en meteen ook een hele leuke - beleef je de geschiedenis van Elburg. Er is elke ochtend een continentaal ontbijtbuffet in de sfeervol ingerichte ontbijtzaal. Leuk: bij het hotel zit ook Stadscafé de Tapperij, een rustieke café-bar waar je heerlijke bieren, wijnen en snacks kunt bestellen.

2
Kasteel De Essenburgh - Hierden

Overnachten in een kasteel? Dat kan in Hierden! Kasteel De Essenburgh is werkelijk een sprookjeskasteel, omringt door bossen en weidevelden. Rondom het hotel zijn allerlei wandel- en fietsroutes en je bent vlakbij de mooie stad Harderwijk.

1
B&B De Oude Jan - Hasselt

Logeren op een schip, dat doe je in Hasselt. Je overnacht in een originele schipperswoning. Waan je terug in de tijd, maar wel met het comfort van nu. De Oude Jan is een voormalig vrachtschip, gebouwd in 1912 en 29 meter lang en 5 meter breed.

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies
Tip je vrienden