Doe-tips

Tips voor een verrassend kinderfeestje in Overijssel

Maryke Mondria
Geschreven door
Maryke Mondria
7 minuten opladen
116 x bekeken

Een kinderfeestje organiseren. De ene ouder vindt het ontzettend leuk, de andere ouder vindt het een crime. Ik bevind me hier een beetje tussenin. Met twee kinderen van 6 en 9 heb ik al behoorlijk wat kinderfeestjes georganiseerd de afgelopen jaren. En ondertussen weet ik steeds beter hoe ik een verrassend kinderfeestje kan geven voor mijn jongens. Toch raak ik elk jaar weer overprikkeld door de hoeveelheid mogelijkheden. Want Overijssel barst van de ondernemers die te gekke, spannende, actieve, lekkere en creatieve kinderfeestjes organiseren en dat maakt kiezen best wel lastig.

Mijn tip is om drie leuke kinderfeestjes in Overijssel voor te selecteren en hierna je kind te laten kiezen. Je kind heeft nu het gevoel zelf gekozen te hebben en dat vinden ze vaak heel prettig! En aangezien wij dit als ouders ook erg fijn vinden is deze voorselectie, waarbij je kijkt naar de aantallen, de afstand, wel of geen eten, binnen of buiten, het eventuele thema en natuurlijk de kosten, heel waardevol.Er zijn heel wat stressfactoren die naar voren komen bij het organiseren van een kinderfeestje.

Dus als je nog niet zo ervaren bent is het misschien een goed idee om andere ouders de hemd van het lijf te vragen. Hoeveel kinderen mag je kind uitnodigen, hoeveel geld geef je uit, regel je zelf het vervoer en wat te doen als het regent wanneer je net een speurtocht hebt geboekt?

Mijn ervaring is echt, al doende leert men. Dus neus eens tussen onderstaande tips voor een verrassend kinderfeestje in Overijssel. Je vindt hier geen standaard kinderfeestjes, maar ik weet zeker dat er iets tussen zit waar jij én jouw zoon of dochter blij van worden. Reserveer het feestje, maak samen leuke uitnodigingskaarten en een aftelkalender. Dan kan het verheugen beginnen.

Kinderfeestjes Overijssel, waarbij je kunt speuren

Speurfeestje bij Landgoed Kaamps in Deurningen:

In de boerderij, kaasmakerij, landgoedwinkel & in de brasserie van Landgoed Kaamps valt er van alles te beleven. En samen met je vriendjes en vriendinnetjes is dat natuurlijk het allerleukste. Kaamps heeft twee échte speurfeestjes samengesteld. Tijdens het kinderfeestje Speurtocht ‘‘de verdwenen kaas’’ gaan de kinderen onder begeleiding op zoek naar de dader. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten kunnen de kinderen erachter komen wie de dader van de verdwenen kaas is. Ook een optie is het detectivespel ‘‘zoek de verdwenen sleutel’’. Dit spel speelden wij laatst met ons gezin en is ook voor een kinderfeestje een dikke vette aanrader. Leerzaam ook, omdat je van alles ontdekt over het boerenleven in Twente.

Wil jij een speurfeestje organiseren?

Landgoed Kaamps
Landgoed Kaamps

Speuren met je potlood bij Belevingspark Cactus Oase in Ruurlo

Bij de CactusOase in Ruurlo denk je misschien niet meteen aan een kinderfeestje. Toch kunnen kinderen hier tussen de cactussen van alles beleven. Zoals een potje schilderen en een speurtocht met potlood van de CactusOase. Wat dit precies inhoudt moet je zelf maar gaan ontdekken. Er zijn ook altijd unieke en doorlopende exposities te zien die het kinderfeestje nog leuker en leerzamer maken.

Lees meer!

CactusOase
CactusOase

Speuren en schatzoeken op de Holterberg bij Woody’s in Holten

Op de Holterberg is er van alles te speuren. Je denkt misschien niet meteen aan piraten, maar toch kun je hier bij Woody’s op de Holterberg een piratenspeurtocht doen. Toch meer zin om te speuren naar eekhoorntjes en konijnen? Reserveer dan het kinderfeestje schatzoeken op de Holterberg. Met een natuurgids gaan de kinderen door het bos, waarbij de boswachter allerlei leuke weetjes over het bos verteld. Schatzoeken met GPS is ook een optie voor de iets oudere kinderen.

Wil jij ook alles weten van de natuur?

Woody's
Woody's

Creatieve kinderfeestjes in Overijssel

Kinderfeestje Hengelo bij Oyfo

Bij Oyfo in Hengelo kom je binnen in de wereld van kunst en techniek. Hier kunnen kinderen creatief aan de slag met metaal en/of hout. Bij het tandwielfeestje maken ze een sleutelhanger, timmeren ze een Oyfo-mannetje in elkaar of maken ze een draaitol. Bij het Stoomfeestje solderen ze een draadfiguur of mogen ze kiezen tussen glas graveren of houtbranden. Mijn zoontje heeft hier al twee kinderfeestjes gehad en kwam beide keren vol trots thuis met zijn zelfgemaakte creatie van hout en metaal. Bij beide feestjes maak je hierna nog een spannende speurtocht door het museum en speel je tot slot nog het spel der techniek. Fijn dat dit kinderfeestje Overijssel overdekt is, zodat je zeker weet dat het door kan gaan bij slecht weer.

Leer meer over kunst en techniek

Oyfo
Oyfo

De Museumfabriek, kinderfeestje Enschede

Bij de Museumfabriek in Enschede valt er altijd wel iets te beleven dat jouw kind en zijn of haar vriendjes leuk vindt. Het is hier altijd weer verrassend omdat je elk bezoek weer iets anders ontdekt. Tijdens een kinderfeestje gaan de kinderen creatief aan de slag tijdens een workshop in de Makerspace. Hierna krijgen ze een rondleiding door de Museumfabriek en ontdekken ze een uitgebreide textiel- en natuurcollectie. Natuurlijk is er ook tijd voor een lekker taartje en een drankje.

Ben jij creatief genoeg?

De Museumfabriek, Enschede
De Museumfabriek, Enschede

Actieve kinderfeestjes in Overijssel

Kinderfeestje bij A. B Sports Adventures in Hoge Hexel

Is jouw kind hartstikke sportief en kan hij of zij niet wachten om eropuit te trekken, om een spel te spelen en het avontuur aan te gaan? Dan ben je bij ‘De Boshoeve’ in Hoge Hexel op de juiste plek. Op de step vertrekken de kinderen richting recreatiepark Het Lageveld. Hier spelen ze 2 leuke spellen op een eiland, waar ze komen door gebruik te maken van het trekvlot. Na afloop van deze spellen wandelen de kinderen weer terug. Hierna is het tijd voor een hapje en een drankje. Het is ook een optie om hierna nog een gezellig rondje te gaan boogschieten.

Zin in avontuur?

Boshoeve locatie van A.B. Sports Adventures
Boshoeve locatie van A.B. Sports Adventures

WILD kindervisfeest bij WILD bijzonder vissen in Reutem

Op zoek naar een actief en stoer verjaardagsfeest in de buitenlucht? Kies dan voor een WILD kindervisfeest. Na een korte uitleg gaan de kinderen naar de WILDvijver. Daar volgt, uiteraard onder begeleiding, de jacht op de steuren, meervallen, karpers en zeebaarzen. Super spannend natuurlijk! Ben jij ook nieuwsgierig wie het lukt om grootste vis binnen te hengelen? Na het vissen mogen de kinderen in het Buitenhuis lekker wat eten en drinken.

Hopelijk sla jij iets aan de haak!

WILD
WILD

Ponyfeestje bij de Feestkoe in Zwolle

Op zoek naar een kinderfeestje Zwolle voor jouw paardenmeisje of paardenjongen? Dan is een ponyfeestje vast en zeker helemaal te gek. De ponyfeestjes zijn er voor kleine en grotere kinderen. Het programma is dan ook aangepast op de leeftijd. Terwijl de kinderen op het stro spelen worden de pony's klaar gezet om te borstelen. Hierna mogen de kinderen een ritje maken op en even wandelen met de pony’s. Na een drankje en wat lekkers brengen de kinderen de pony’s weer terug naar de wei. Dan halen ze de ponymest uit het land (ja, dat hoort er ook bij) en gaan ze de koeien en de stieren voeren.

Ben jij gek op paarden?

Kinderfeestjes thuis

Slaapfeestje in eigen huis met Tipizzzleen in en om Enschede

Geen zin om je huis uit te gaan, maar ook geen zin om van alles te regelen? Tipizzzleen verhuurt allerlei spullen voor fantastische, unieke en reuze gezellige kinder(slaap)feesten! Zo kun je bij Tipizzzleen tentjes huren om in te slapen, gewoon bij jou thuis. Alles wordt compleet aangeleverd en voor je opgezet. Dus ook het beddengoed wordt geregeld. Heleen neemt de was namelijk zo weer mee naar huis, hoe fijn! De feestjes zijn uit te breiden met een suikerspin machine, springkussens en zelfs een begeleider voor bij je feest! Alles is mogelijk in en om Enschede.

Nieuwsgierig geworden?

Slaapfeestje met de spullen van Tipizzzleen
Slaapfeestje met de spullen van Tipizzzleen

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Maryke Mondria
Geschreven door Maryke Mondria

Maryke Mondria is freelance marketing creative uit Enschede (MetMaryke). Ze trekt er graag op uit met haar gezin en ontdekt elke keer weer nieuwe pareltjes in Twente. Inspireren en delen staat hierbij centraal. Dit is terug te vinden op haar Instagram kanaal @marykemondria.

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!