Voor de kleine ontdekker

3 tips om buiten te spelen in de natuur

2 minuten opladen
357 x bekeken

Buitenspelen is hartstikke leuk, maar ook onmisbaar! Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Buiten gaat een nieuwe wereld voor ze open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Tijdens het buitenspelen leren kinderen communiceren met leeftijdgenootjes en onderlinge problemen op te lossen. Om gezonde en fitte volwassenen te worden, moeten kinderen elke dag minimaal één uur matig intensief bewegen. Dus hup, naar buiten!

3
Stuifduinen

Neem een schepje en emmertje mee en kinderen kunnen uren buitenspelen. In de stuifduinen kunnen ze ravotten, spelen, tunnels graven en al rennend het zand laten opstuiven. Zo zijnde langgerekte beboste duinen bij Rheezer Belten markante elementen in het landschap. Hier zijn de stuifduinen wel 20 meter hoog!

2
Strandjes

Aan rivieren geen gebrek in Overijssel. En ook niet aan leuke strandjes! Zowel aan de IJssel, als aan de Vecht en de Regge kunnen kinderen heerlijk buitenspelen op de strandjes en in het water. Zo kunnen ze heerlijk met de tenen in het water wiebelen, op stenen klimmen, langsvarende boten bekijken en een dammetje bouwen in het water. Als dat geen feest is!

1
Heide

picknickmand mee of een vergrootglas waarmee de kids alle heide en andere planten en dieren van dichtbij kunnen bekijken. Buitenspelen was nog nooit zo’n feest! Een prachtig gebied met glooiende heidevelden is de Sallandse Heuvelrug. Hier kun je ook prachtig wandelen. Ook in het unieke heidegebied Buurserzand, waar veel vennen verscholen liggen, zullen kinderen zich heerlijk vermaken.

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies
Tip je vrienden