Voor de kleine ontdekker

3 tips om buiten te spelen in de natuur

2 minuten opladen
2383 x bekeken

Buitenspelen is hartstikke gezond! En natuurlijk leuk! Banjeren door het water, ravotten in het bos of samen met andere kinderen spelen in het zand. Overijssel kent gezellige buitenspelletjes en activiteiten in de buitenlucht. Maar dat is niet alles, want Overijssel kent ook cadeautjes uit de natuur. Welke zijn dat?

Buitenspelen is hartstikke leuk, maar ook onmisbaar! Want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Buiten gaat een nieuwe wereld voor ze open en tijdens het spelen leggen ze een stevige basis voor later. Tijdens het buitenspelen leren kinderen communiceren met leeftijdgenootjes en onderlinge problemen op te lossen. Om gezonde en fitte volwassenen te worden, moeten kinderen elke dag minimaal één uur matig intensief bewegen. Dus hup, naar buiten!

Nog meer tips voor kinderen!

3
Stuifduinen

Neem een schepje en emmertje mee en kinderen kunnen uren buitenspelen. In de stuifduinen kunnen ze ravotten, spelen, tunnels graven en al rennend het zand laten opstuiven. Zo zijnde langgerekte beboste duinen bij Rheezer Belten markante elementen in het landschap. Hier zijn de stuifduinen wel 20 meter hoog!

Kom lekker buitenspelen
2
Strandjes

Aan rivieren geen gebrek in Overijssel. En ook niet aan leuke strandjes! Zowel aan de IJssel, als aan de Vecht en de Regge kunnen kinderen heerlijk buitenspelen op de strandjes en in het water. Zo kunnen ze heerlijk met de tenen in het water wiebelen, op stenen klimmen, langsvarende boten bekijken en een dammetje bouwen in het water. Als dat geen feest is!

Spelen met water
1
Heide

Neem de picknickmand mee of een vergrootglas of verrekijker waarmee de kids alle heide en andere planten en dieren van dichtbij kunnen bekijken. Buitenspelen was nog nooit zo’n feest! Een prachtig gebied met glooiende heidevelden is de Sallandse Heuvelrug. Hier kun je ook prachtig wandelen. Ook in het unieke heidegebied Buurserzand, waar veel vennen verscholen liggen, zullen kinderen zich heerlijk vermaken.

Kinderpret in Salland

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden