Verrassende routes

Fiets de Kastelenroute in Twente

2 minuten opladen
907 x bekeken

Al fietsend een regio verkennen is echt een fijne manier om te ontspannen. De Twente kastelenroute leidt je naar Diepenheim, het kleinste stadje van Overijssel. Dit stadje wordt omringd door prachtig natuurschoon met een zeer landelijk karakter en mooie historische buitenplaatsen. De fietsroute start bij Landhuishotel Herikerberg. Hier kan je de route bestuderen onder het genot van een kopje koffie of thee.

Middeleeuws kasteel Warmelo staat bekend om de prachtig aangelegde tuinen en de majestueuze rododendron. Maak dus een fietsstop en wandel zeker langs de rococovijver en de rozentuin. Wil je wat blijven hangen in de sfeer van Kasteel Warmelo, boek dan een overnachting bij B&B Gastenboerderij de Ziel. Je slaapt in de boerenschuur en indien je wilt, kun je zelfs dromen in een bedstee.

Frankrijk, wijnland? Vergeet het maar! In Nederland tref je ook uitstekende lokale initiatieven. Neem Wijngaard Hof van Twente met een oppervlakte van 5 hectare. De nodige zonuren en de uitstekende bodemgesteldheid creëren een perfecte combi voor een kwaliteitswijn. Proef zelf en wordt overtuigd.

Na de nodige kilometers achter je gelaten te hebben, moet je even ontspannen en je culinair laten verwennen bij restaurant Den Haller. Je bevindt je in een Saksische boerderij nabij een watermolen. Van het brood bij je maaltijd tot aan de pralines bij de koffie, alles wordt ambachtelijk gemaakt in eigen keuken. Oh ja, je mag hier aanschuiven in sportieve (fiets)kledij.

Weer op de fiets rijd je een mooi onderhouden oprijlaan op die je voert naar het Landgoed Weldam. Dit pareltje van een kasteel vindt zijn oorsprong in de 14e eeuw. De kasteeltuinen zijn een lust voor het oog.

De tocht eindigt waar hij begint bij het Landhuishotel Herikerberg, goed voor een lekker diner en een slaapmutsje. Of overnacht in Hoestinkhof. Zij beschikken over mooi verzorgde twee persoonskamers en tevens over een Engels theehuis. Een heerlijk ontbijt en high-tea zijn verzekerd. Als je daar geen goesting van krijgt!

Smaakt het naar meer? Bekijk hier alle fiets- en wandelroutes in Overijssel.

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!