Verrassende routes

Overijssel: Fietsparadijs in Nederland!

2 minuten opladen
271 x bekeken

Wil je er een weekendje tussenuit en ben je op zoek naar een groene en ontspannende vakantiebestemming waar je heerlijk kunt fietsen? Steeds meer vakantiegangers trekken naar het Oosten van Nederland om één of meerdere dagen in de frisse buitenlucht door te brengen.

Overijssel is een populaire bestemming voor mensen die graag een dagje gaan fietsen om de benauwende stadslucht achter zich te laten. Hieronder vind je de leukste fietsroutes in Overijssel om je alvast wat inspiratie te geven.

5
Sprookjesachtig Springendal

Deze route is ideaal voor fietsers die van natuur en geschiedenis houden. Het Springendal is een sprookjesachtige omgeving met watervallen, kwelvijvers en kabbelende beekjes. Onderweg fiets je ook langs prachtige historische gebouwen.

4
Smulroute rond Hellendoorn

Voor wie graag streekproducten uit het Oosten van Nederland wil uitproberen is deze fietsroute een goede optie. Fietsers kunnen starten met een voorgerecht bij het Pannenkoekenhuis in Marle. Tijdens het fietsen kan er gepauzeerd worden op Landgoed Schuilenberg voor een hapje en een drankje.

meer informatie
3
Kokhuusies- en Hooibergenroute

Een andere manier om het Oosten van Nederland te ontdekken is via de Kokhuusies- en Hooibergenroute. De kokhuusies en hooibergen zijn typerend voor het Overijsselse landschap en worden tegenwoordig gebruikt als onder andere B&B’s.

meer informatie
2
Hereford Rund en Schotse Hooglander

De vierde optie op onze lijst van fietsroutes is ideaal voor natuurliefhebbers. Onderweg kom je langs de prachtige natuurgebieden rondom Haaksbergen. Je fietst onder andere langs het ecologische waterpark het Lankheet en door het Haaksbergerveen.

1
Denekamp: (h)eerlijk fietsen

Deze route rond Denenkamp is een (h)eerlijke kennismaking met de streekproducten. Langs de weg vind je onder andere ambachtelijk ijs, een moestuin, een korenmolen en een boomgaard. Het goede nieuws is dat je de producten niet alleen mag bewonderen, maar ook mag plukken en proeven.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden