Typisch Overijssel

Ontdek Overijssel in 7 fietsevenementen

2 minuten opladen
288 x bekeken

Bos, polders, landerijen, stuwwallen en rivieren: de variatie aan landschappen in Overijssel is groot. Op de fiets ervaar je de schoonheid van deze provincie pas echt goed. Van ‘nieuw’ land in de polders tot eeuwenoude gebieden uit de ijstijd. Dit zijn 7 sportieve ontdekkingstochten op de fiets door Overijssel.

7
Omloop van de IJsseldelta 2 juni 2018

Sorry heren, deze internationale wielerklassieker is alleen bestemd voor vrouwen. De ruim 130 kilometer lange route van de Omloop van de IJsseldelta leidt door het rivierenlandschap van Nationaal Landschap IJsseldelta. Geen wielren-ster? Fiets dan op eigen gelegenheid door deze zoetwaterdelta.

6
Fietsdorp Holten juni 2018

Ieder jaar wordt Holten een maand lang omgedoopt tot Fietsdorp. In juni zijn er in Holten en omgeving allerlei speciale fietsevenementen. Zoals de Retro Classic op zondag 3 juni 2018. Aan deze toertocht mag je alleen op een oude (race)fiets deelnemen. Tijdens Fietsdorp Holten zijn er ook fietsfilms en wielerkunst te zien.

5
Fietsvierdaagse Steenwijk 26-29 juni 2018

Je ontdekt tijdens de Fietsvierdaagse Steenwijk niet alleen Overijssel, maar ook Drenthe. Vanuit Steenwijk fiets je langs Drentse heidevelden, bossen en brinkdorpen. In Overijssel ontdek je de moerasbossen, drijvende veenlanden en de bruggetjes van de romantische waterdorpen Giethoorn en Belt-Schutsloot.

4
Sallands Mooiste 30 juni & 1 juli 2018

Het is af en toe zweten geblazen, tijdens Sallands Mooiste. Je maakt namelijk kennis met het heuvellandschap van Overijssel. Er zitten behoorlijke klimmetjes in, zoals die van de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg. Er zijn fietsroutes voor tourfietsers, mountainbikers en handbikers. Ook is er een recreatieve familietocht, zónder de colletjes.

3
Tour De Boer 24 juli 2018

Wil je weten hoe het er op een boerenbedrijf aan toe gaat? Stap dan op de fiets en doe de Tour de Boer. Deze fietstocht gaat langs boerderijen in het Hof van Twente. De boeren zetten deze dag hun staldeuren open. Je fietst door het mooie Twentse coulissenlandschap van boerderij naar boerderij.

2
Vechtdal Fietsvierdaagse 4-7 september 2018

Tijdens de Vechtdal Fietsvierdaagse, in het noorden van Overijssel, fiets je door een bijzonder rivierenlandschap. Langs de oevers van de Vecht passeer je af en toe een dorp, stadje of kasteel. Het Vechtdal vormt een veelzijdig landschap. Het is heerlijk fietsen langs landgoederen, bossen, rivierduinen en heide.

1
Twentse Fietsvierdaagse 14-17 augustus 2018

De Twentse Fietsvierdaagse leidt je door het rustige landschap van Twente. De fietsroutes door dit meest oostelijke deel van Overijssel voeren langs mooie landwegen, graan- en maisvelden, molens en kastelen. Ook kom je langs de Doorbraak, een dertien kilometer lange beek.

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden