Typisch Twents

7 landgoederen in Twente die het textielverleden vertellen

Nicoline Boogaards
Geschreven door
Nicoline Boogaards
2 minuten opladen
4219 x bekeken
7
Huize Almelo

Huize Almelo ligt in de bebouwde kom van Almelo en is een markant herkenningspunt. Mede door de open ingang, is het goed beleefbaar. Het kasteel, de bouwhuizen en de orangerie zijn bewoond. Het omliggende park is daarom -op speciale gelegenheden na- niet opengesteld voor het publiek.

Meer info
6
Landgoed Warmelo

Middeleeuws Kasteel uit 1339 in Diepenheim met opengestelde tuinen. In het verleden heeft Prinses Armgard, de moeder van Prins Bernhard, hier gewoond.

Meer info
5
Landgoed Zonnebeek

Landgoed Zonnebeek ligt ten noorden van het Buurserzand met zicht op de heide van het Usselerveld.

4
Landgoed Weldam

Weldam, gelegen in de schitterende bosrijke omgeving van zuid-west Twente in de gemeente Hof van Twente, is één van de grotere landgoederen van Oost- Nederland.

Meer info
3
Landgoed Singraven

Landgoed Singraven wordt voor het eerst genoemd in 1381 als agrarische boerenhofstede ‘Hof ten Singraven’, die in eigendom was van de bisschop van Utrecht. In de volgende eeuwen behoorde Singraven toe aan de graven van Bentheim en aan de adellijke familie Sloet, die het inmiddels vervallen huis in 1651 volledig liet slopen en herbouwen.

Meer info
2
Landgoed Schuilenberg

Landgoed Schuilenburg, gelegen in het mooie Reggedal, vormde jaren lang het decor van veldslagen en overwinning. Ervaar het verleden op het heringericht kasteelterrein Schuilenburg met authentiek Bouwhuis en Sagenschuur.

Meer info
1
Kasteel en landgoed Twickel

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard!

Meer info

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden