Typisch Twents

De 7 lekkerste biologische restaurants uit Twente. Met de beste regionale producten

Nicoline Boogaards
Geschreven door
Nicoline Boogaards
2 minuten opladen
4657 x bekeken
7
Natuurlijk ingericht Landhuis het Rheins

Het restaurant van Landhuis het Rheins in Enter is met natuurlijke materialen ingericht. In deze warme en gezellige sfeer eet je de lekkerste gerechten van producten uit de Twentse streek. Denk hierbij aan op eigen landgoed, geproduceerde Reggelands Lamsvlees, paling uit Ambt Delden, kaas uit Delden en wijn en asperges uit Bentelo.

Meer info
6
Dineren in een de stoomtrein

Het pareltje van Hengelo, hotelrestaurant ’t Lansink, is een begrip in de regio. Dit jaar is er een samenwerking ontstaan tussen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en ’t Lansink op het tuindorp in Hengelo. In een rijdende stoomtrein kun je gedurende een tocht van 2,5 uur genieten van de heerlijke gerechten van chef-kok Lars van Galen.

Meer info
5
Met een ster eten bij de Swarte Ruijter

Verse biologische groenten van het eigen boertje, paddenstoelen uit het nabijgelegen bos en ree van de Heuvelrug. In de Swarte Ruijter kookt chef-kok Erik de Mönnink al voordat het een trend werd, met Twentse streekproducten.

Meer info
4
Biodiversiteit bij Dorset

In een van de meest chique restaurants van de regio zwaait Chef-kok Willem Dankers de scepter. Met veel zorg zoekt Willem per seizoen de lekkerste streekproducten uit. Combineer dit met de zorgvuldig, geselecteerde wijnen en de prachtige inrichting en een topavond is compleet.

Meer info
3
Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek

Restaurant Bloemenbeek in de Lutte serveert al meer dan 50 jaar de fijnste Frans-mediterraanse gerechten. In het chique restaurant, met Michelin ster en gelegen tussen de bossen en weilanden van de Lutte, geniet je van wild gevangen door eigen jagers en kruiden uit eigen tuin.

Meer info
2
Hip eten ‘op de boer’ bij Droste’s herberg

Voortreffelijke gerechten die als ware culinaire kunstwerkjes worden opgediend, eet je in een hip ingericht, biologisch restaurant met open keuken. Dit alles in de landelijke omgeving van Tubbergen. Omdat er voornamelijk Twentse, seizoensgebonden streekproducten worden geserveerd, wijzigt de kaart om de twee maanden.

Meer info
1
Twentse table d’hôte bij Erfgoed Bossem

Stel je voor, je zit aan een lange tafel met leuke mensen te genieten van de lekkerste streekproducten, groentes en vlees van eigen boerderij. Dat kan, elke zaterdag bij de Twentse table d’hôte van erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp. In een avondvullend programma nemen veehouder Dennis en chefkok Martin je mee op een culinaire rondreis door Twente.

Meer info

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden