Op smaaksafari

Waarom brunchen in Oost-Nederland veel lekkerder is

2 minuten opladen
1085 x bekeken

Wat is een brunch?

Een brunch is eigenlijk een verlaat ontbijt. Je nuttigt het tussen 11:00 en 14:00 uur. Daarmee is het een combinatie van een verlaat ontbijt en een vroege middagmaaltijd. Van oorsprong komt het begrip uit Engeland en is het samengesteld uit een breakfast en lunch. Vandaar ook de naam brunch. Soms wordt dit verlate ontbijt op zaterdagochtend georganiseerd, maar vrijwel altijd nuttig je het tijdens zondagmorgen. Optimaal ontspannen in Overijssel? Ga brunchen met je partner en maak er een romantische en ongecompliceerde zondag van.

Tijdstip brunch en de menukaart

Zoals eerder gezegd wordt er meestal gebruncht tussen 11:00 en 14:00 uur. Een half uurtje eerder kan natuurlijk ook. Er zijn geen vaste regels omtrent het menu. Wat jij lekker vindt aan een verlaat ontbijt zet je neer op een tafel. Bij brunchen buiten de deur ben je afhankelijk van wat de mogelijkheden zijn. Klassieke brunchgerechten zijn bijvoorbeeld spek en eieren, toastjes, sandwiches, fruitsalades, champagne en een mousserende of witte wijn. Een brunchgerecht nuttig je natuurlijk buiten in de frisse licht, bijvoorbeeld op een terras, balkon of tuin. Heb je op zondag nog niets in de planning staan? Kies dan voor een zondagsbrunch en geniet van een uitgebreid buffet met zowel zoete als hartige lekkernijen.

In de provincie Overijssel vind je talloze plekjes om uitgebreid te brunchen. Bij mooi weer stel je zelf je favoriete brunchgerecht samen óf je kiest voor brunchen buiten de deur. Laat je bijvoorbeeld verwennen door unieke brunchgerechten met streekproducten in een (hotel)restaurant of andere eetgelegenheid. Sommige boerderijen in de provincie bieden je de mogelijkheid om te brunchen met lokale producten. Zo stap je met een goed gevulde maag op de fiets om de provincie te ontdekken. Organiseer je het liever zelf? Verrijk dan jezelf met een zondagsbrunch op een picknickkleedje langs de IJssel.

Genieten van een ontspannen uitje in eigen land? Boek een weekendje weg naar Overijssel en ontdek de gastvrijheid van deze oosterse provincie. Het is dé manier om even op te laden. Zowel de frisse lucht als de nuchterheid van de mensen doen je meer dan goed. Bovendien maak je door te brunchen in Overijssel tijd voor elkaar. Samen of met elkaar genieten draagt zeker bij aan een onvergetelijk nachtje of weekendje weg.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!