Doe-tips

Hanze-arrangementen: een dag of weekend onder de pannen

2 minuten opladen
290 x bekeken

De Hanzesteden roepen je! In en rondom de Hanzesteden is een cocktail aan mogelijkheden. Een dagje fietsen, wandelen of varen. Een GPS-tocht, een tour met een mini-cooper of een high tea. Wil je een complete dag onder de pannen? Of misschien zelfs een weekend? Boek dan een arrangement!

Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme die je kunt ontdekken op de fiets, vanuit een boot of zittend op het terras. In Overijssel zijn er talloze Hanze-arrangementen die de leukste activiteiten combineren met de fijnste slaapplekken. Van sportief tot culinair, cultureel en ontspannend. Van dagtrip tot weekend weg. Van een familie- of vriendenuitje tot een romantisch dagje met je partner. Logeer in een Hanzestad en geniet van de prachtige omgeving, het authentieke eten, de rijke historie en de leuke winkels. Laat je inspireren!

Culinaire arrangementen

Overijssel is een provincie waar smaak hoog in het vaandel staat. Boeren verbouwen voedsel met liefde en restaurants koken met biologische, verse en streekgebonden ingrediënten uit het seizoen. Kies bijvoorbeeld voor een high tea arrangement in Zwolle of een culinair verwenarrangement in Deventer.

Dagtochten vanuit de Hanzesteden

Groene oevers, de historische rijkdom van de oude Hanzesteden, het kabbelende water. In en rondom de Hanzesteden kun je prachtig varen. Het ene moment vaar je door de prachtige natuur, het andere moment zie je kerktorens, monumentale panden en gezellige havens en grachten. In Overijssel zijn talloze vaararrangementen. Zo kun je Elburg te voet en met de boot ontdekken. Of ga voor een arrangement waarbij je een rondvaart over de IJssel maakt vanuit Hanzestad Kampen.

Wil je op het vaste land blijven? In alle Hanzesteden ontdek je de bijzondere geschiedenis en geheimen tijdens een Hanzestadswandeling. Of ga voor een fietsarrangement in bijvoorbeeld Hanzestad Doesburg. En wat dacht je van nostalgisch touren met een mini-cooper?

Overnachten in de Hanzesteden

De arrangementen zijn vaak een combinatie van een leuke activiteit met een mooie overnachting in een hotel of B&B. Je kunt ook kiezen voor hotelarrangementen, zoals ‘Een Hanzeweekend aan boord’. Niets zo leuk en origineel als slapen in een heerlijk, comfortabel slaapschip, toch?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!