Typisch Overijssel

Pinksteren in Overijssel

2 minuten opladen
1371 x bekeken

Pinksteren 2020: het is nog lente maar je voelt de zomer kriebelen. Een mooie gelegenheid om eropuit te trekken. Nog niks in je agenda staan? Dan heb je alle tijd om een van de vele vrolijke evenementen in Overijssel te bezoeken. Deze pinksterfeestjes bezorgen je een big smile.

Pinksterfeesten in Twente

Ze weten wat feestvieren is, in Twente. Tijdens het pinksterweekend is het maar liefst vier dagen lang feest in Bornerbroek, Albergen en Beckum. Muziek, kermis, optredens, sportevenementen, fiets- en motortochten, cabaret, races en avontuurlijke activiteiten: er is van alles te doen tijdens deze volksfeesten.

Wanneer: 29 mei t/m 1 juni 2020

Ribs & Blues in Raalte

Ribs & Blues is een oergezellig, gratis openlucht bluesfestival in Raalte. Er treden binnen- en buitenlandse bluesartiesten op. Terwijl pa en ma van de lekkerste bluesmuziek genieten, vermaken de kinderen zich bij het Kidsadventurepark. Met leuke speeltjes voor de allerkleinsten, activiteiten voor de kinderen tot 12 jaar en avontuurlijke attracties voor de jongeren. Een ideaal uitje voor het hele gezin.

Wanneer: 30 mei t/m 1 juni 2020

Arjan Vermeer
Arjan Vermeer

Dag van het Kasteel

Op de Dag van het Kasteel openen meer dan 100 kastelen, havezaten, buitenplaatsen en landgoederen hun poorten voor publiek. In het Vechtdal kan je veel kastelen bezoeken; zo zijn o.a. Havezate Den Berg, Landgoed Huis de Colckhof en Havezate Den Alerdinck open voor bezoekers. Luister in het koetshuis van Den Alerdinck naar de unieke verhalen over voormalig bewoner Frans Lurvink door zijn broer Hans. Tevens zijn er in het Vechtdal twee fietsroutes gemaakt voor deze editie van Dag van het Kasteel.

Wanneer: 1 juni 2020

Foto: Middachten
Foto: Middachten

KunstenLandschap in Lonneker

Drie dagen lang staan er in het fraaie landschap rond Lonneker en in de culturele wijk Roombeek in Enschede allerlei kunstwerken. De route langs het KunstenLandschap is fietsend en wandelend te volgen. Naast kunstwerken en installaties zijn er ook performances in het Twentse coulisselandschap te zien.

Wanneer: 30 mei t/m 1 juni 2020

Foto: Annelies Horden
Foto: Annelies Horden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!