Verrassende routes

Fietsen van boer naar boer

4 minuten opladen
980 x bekeken

Ga je fietsen in Overijssel, dan is er geen reden tot paniek als je je boterhammen vergeet. Sterker nog: vergeet ze bij voorbaat. Je fietst altijd wel langs een leuke groenteboerderij, bessentuin of kaasproducent. Plof hier neer of verzamel op je route allerlei eten en ga picknicken. Wij geven inspiratie voor een fietsdag voor je smaakpapillen!

In Overijssel staat smaak hoog in het vaandel. Bovendien wordt er in deze provincie veel zelf verbouwd. Wil je jouw smaakpapillen goed verwennen, trek daar dan genoeg tijd voor uit. Stap op je stalen ros, fiets van boer naar boer en geniet van de streekproducten.

Brood? Niet broodnodig

Je hoeft in Overijssel nooit lang te fietsen of je komt bij een plek om uit te rusten en je maag te vullen. Streekproducenten genoeg in Overijssel! Zo wemelt het van de ijsboerderijen, zoals Rosahoeve in Raalte en IJsboerderij de Bölte in Nutter. Ook aan streekmarkten en foodfestivals is in Overijssel geen gebrek: vooral in het voor- en najaar wemelt het er van. Maak je in het voorjaar een fietstocht door Overijssel, dan zijn de Kom in de Kas-dagen. Kom kijken, ruiken en vooral … snaaien van al die lekkere, mooie, verse en gezonde producten.

Fiets van boer naar boer

Bij de Overijsselse streekproducenten kun je met gemak een lunch kiezen en die op het terras op te eten. Maar net zo leuk is het om onderweg bij verschillende boeren streekproducten te kopen en een mooi plekje in de natuur te zoeken voor een picknick! Zeker zomers bloeit elke berm in Overijssel, maak daar gebruik van. Neem een boek of pakje speelkaarten mee voor optimale ontspanning.

Picknicken aan het water

Water is nooit ver weg in Overijssel ... en dus vind je tijdens je fietstocht geweldige plekken waar je ongestoord kunt picknicken aan het water. Fietsend langs de Regge, Vecht en IJssel kom je allerlei strandjes tegen waar je de picknickmand kunt uitstallen. En bij Haaksbergen kun je idyllisch picknicken bij het Buursermeertje. Vanaf de picknickbankjes kun je in de schaduw genieten van het uitzicht over het water. Of ga lekker zitten aan de zoom van de rivier. Rol de dijk af en klaar!

Luieren op hoogte

En wil je neerstrijken in de duinen en bergen? Vergeet even de kust en Limburg. In Ommen is een heuse ‘sahara’, met dennenbossen en zandverstuivingen. Rondom de Sallandse Heuvelrug en in Twente kun je ook de hoogte in: laat je voeten kietelen door de heide. In augustus en september staat de heide in bloei en is het er op zijn mooist. Op de grens van Salland en Twente vind je ook ‘bergen’, zoals de Lemelerberg, Holterberg, Haarlerberg en Archemerberg. Dit heuvelland ligt vol met romantische plekken om een broodje te eten in het gras. Spot ondertussen reeën, korhoenen of tuur over de heuvels naar het Overijsselse land.

Ontspannen in de stad

Geloof het of niet, maar zelfs bij de steden in Overijssel kun je picknicken op een rustige, groene plek. In het Volkspark van Enschede gooi je een kleedje uit tussen oude bomen en in Zwolle kun je heerlijk picknicken aan de gracht. Ook het Veluwemeer is een aanrader als je de drukte wilt vermijden.

Een vorstelijk gevulde mand

En de picknickmand? Die hoef je natuurlijk niet mee te slepen vanaf huis. Je haalt gewoon een kant-en-klare mand op! De Vreugdehoeve in Zwolle maakt maar wat graag een volledige lunch to-go voor je klaar. En ook bij Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn, Aktief Overijssel, VVV Haaksbergen, Theehuis Ik en mijn moeder in Enschede en Theeschenkerij De Wieden kun je terecht voor een heerlijk verrassingspakket vol streekproducten en huisgemaakte lekkernijen.

Veel trap- en happlezier!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!