Verrassende routes

Groene st(r)oom afblazen op de e-bike

3 minuten opladen
1194 x bekeken

In een dag bijna alle landschappen van Nederland zien? Dat kan met een e-bikeroute in Overijssel. In een straal van zestig kilometer zie je het allemaal: rivier, polder, bos, heuvel en stad. Even st(r)oom afblazen. En: vergeet je picknickkleed niet!

In Overijssel kun je naar hartenlust fietsroutes uitstippelen. Maar op een e-bike wordt het extra leuk: je komt verder, ziet meer én heuvels zijn een fluitje van een cent. Tover een korte fietstrip om in een mini-avontuur in de buitenlucht. Op een gezonde, ontspannen manier ontdek je het prachtige Overijssel met de e-bike.

Het groene Twente en waterrijke Weerribben

Een van de voordelen van een e-bike is dat je langere afstanden kunt fietsen. Zestig kilometer? Appeltje eitje! Dat maakt dat je van nog meer uitzichten en bezienswaardigheden kunt genieten. Het unieke aan Overijssel is dat je acht verschillende landschappen kunt ontdekken: zo fiets je van de bloeiende heidevelden in Salland naar de open meren en grote rietvelden van de Weerribben.

Of je toert van de slingerende IJssel naar het groene Twente. Nergens anders in Nederland vind je zo’n diversiteit aan natuur als in Overijssel. De e-bike biedt je de mogelijkheid om grote delen van deze provincie te verkennen.

Kom maar op met die heuvels!

Je zou het niet verwachten, maar ook in Overijssel moet je soms behoorlijk klimmen met de fiets. Gelukkig snakt een stalen e-bike-ros naar heuvels. Sterker nog: je kunt de Lemelerberg op fietsen terwijl je een liedje zingt, om je heen kijkt én geniet van de buizerd die voorbij vliegt. Genieten! Tegenwind? Kom maar op met die frisse lucht!

Omdat je met minder inspanning verder komt, kun je een betere blik werpen op de stoere natuur. Grote kans dat je er dan snel achter komt dat Overijssel een ingewikkeld geweven natuurlijk tapijt is; de verschillende landschappen gaan prachtig in elkaar over.

St(r)oom afblazen

Het mooie Overijssel doet je ernaar hunkeren om stil te staan. Door regelmatig af te stappen, word je beloond met de stilte van de Holtenberg, de zingende vogels in de uiterwaarden van de IJssel, de zon die reflecteert in de Vecht en de heldergroene weilanden in Twente. Onderweg zijn er ook voldoende locaties om even uit te rusten. Voor jou én jouw e-bike.

Want niet alleen jouw e-bike heeft af en toe een oplaadpunt nodig, ook jij verdient rustpunten om op adem te komen en op te laden. Geef je geest een mini-break in een van de restaurants met streekproducten. Zo is bij Schapenboerderij de Vreugdehoeve, vlakbij Zwolle, zelfs het ijs van schapenmelk. Maar er zijn ook fijne rustpunten (alleen Salland telt er al ruim 60), zoals Het Jachthuis in De Zande en Noorderrand op Kampereiland. Hier kun je genieten van een bakje koffie of thee. Ook leuk: pluk in de zomer je eigen bakje aardbeien bij RozemArrie in Arriën, dichtbij Ommen.

Stippel je fietsroute uit

In de fietsregio’s Salland, Vechtdal, Twente, IJsseldelta en Weerribben-Wieden vind je altijd een fietsroute die zorgt voor een glimlach op jouw gezicht, sterke spieren en een gezonde blos. Van smaakfietsroutes tot meerdaagse fietsroutes; Overijssel kent een groot fietsroutenetwerk. Ook leuk: stippel je eigen fietsroute uit met de fietsknooppuntenkaart.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!