Voor de kleine ontdekker

7x dagje weg met kinderen in Overijssel

4 minuten opladen
2321 x bekeken

Van spelletjes tot sportactiviteiten en workshops. In Overijssel is een dagje weg met kinderen een gezellige boel! Gegarandeerd een lach op het gezicht van je kind, terwijl jij ontspannen kunt genieten van een kop koffie. Ten minste … de kans is groot dat het kind in je naar boven komt en je gezellig meedoet met één van deze uitjes in Overijssel.

In Overijssel valt elke dag iets te beleven. Of de zon nu schijnt of dat het pijpenstelen giet, of je kind bent of volwassen, meer een denker of een doener … er is voor iedereen wat wils, op elke plek, op elk moment. Dit zijn zeven uitjes voor kinderen, die net zo leuk zijn voor volwassenen.

Hof Espelo en De Wildernis - wandelen en ravotten

In Twente ligt Hof Espelo, een prachtig landgoed waar je kunt genieten van de natuur. Zitten je kinderen vol energie en houden ze van spelen? Dan is een bezoek aan het speelbos ’t Klauterwoud niet te missen. ’S Ochtends vroeg kun je juist genieten van de stilte en verschillende vogelgeluiden, terwijl je later op de dag de geocache ‘Struintocht WOII’ kunt lopen. Wandelen, sporten, fietsen, braakballen uitpluizen, paddenstoelen zoeken … het kan hier allemaal!

Waar: Weerseloseweg 259, 7522 PS, Enschede

Wonderryck - belevingsmuseum en landschapscentrum

Natura Docet Wonderryck Twente is een echt familiemuseum. Ben je benieuwd hoe de dieren in het dierenrijk eruitzien van dichtbij? Dan is dit een echte aanrader. Je staat oog in oog met fossielen, opgezette jonge dieren met een afwijking en leert bijvoorbeeld dat de kikker alles geel ziet. En in Funky Forest, een spannend fantasiebos, worden kinderen deel van een digitale wereld die ze zelf maken. Stap in de ruimte en rond jouw lichaam vormt zich een boom. Tap water uit de waterval en laat de boom groeien. Een echt doe- leer- en kijkmuseum!

Waar: Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp

Dijkman Klompen Atelier - net even anders

Dat klompen maken niet suf is, bewijst Dijkman Klompen Atelier. Vol enthousiasme en met humor vertelt Martin over het oude ambacht van klompen maken. Daarbij vliegen de spaanders je bijna om de oren. Hakken met een bijl, snijden met een paalmes, boren met een lepelboor: het komt allemaal voorbij. Dit uitje in Overijssel voor kinderen is educatief en net even anders dan anders.

Waar: Lemelerweg 22, 8105 AD Luttenberg

Doepark Nooterhof - groen, groener, groenst

Midden in Zwolle ligt Doepark Nooterhof, een groene oase voor jong en oud. Een dagje weg met kinderen naar deze plek, betekent een kennismaking met allerlei aspecten van een groene leefomgeving. Hier bruist het van de natuuractiviteiten. Er zijn waterspeeltuinen, waar kinderen met handkracht op verschillende manieren water kunnen verplaatsen. Oudere kinderen kunnen spelen en ravotten in de totemspeelplaats, of wandelen door de vlinder- en bijentuin.

Waar: Goertjesweg 1, 8013 PA Zwolle

Kinderboerderij Cantecleer

Kinderboerderij Cantecleer heeft als doel om de interesse voor natuur en milieu te stimuleren. Je vindt er een speeltuin, eco-bos en boerderijwinkel. Kinderen kunnen op ponykamp, mee op survivaltocht of appels plukken in de prachtige fruitboomgaarden.

Waar: Buitensingel 3, 8261 DA, Kampen

Ezeltripje

Een wandeltocht met ezels door de Twentse natuur - leuk voor de hele familie. Een leerzame en uitdagende trip (ezels zijn koppig!) van 7,5 kilomter door het Markelose landschap. Heide, naald- en loofbos wisselen elkaar af. . Eventueel kun je een picknick bijboeken en afsluiten met een heerlijk stukje taart en thee in de tuin van Ezelstal Barg Dieks.

Waar: Beukenlaantje 8, 7475 SK, Markelo

De Orchideeën Hoeve - een tropisch paradijs

Wandel over avontuurlijke junglepaden met watervallen en ontdek duizenden soorten bijzondere orchideeën, tropische vogels, ondeugende aapjes en mysterieuze reptielen. De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt en zeven dagen per week geopend. Er is ook een speelparadijs, je kunt vissen voeren en meedoen aan een spannende speurtocht door de tuinen. Neem tussendoor plaats op één van de bistrostoelen en geniet van een drankje en hapje.

Waar: Oosteringweg 34, 8315 PV, Luttelgeest (Flevoland)

Wil je nog meer tips? Kijk dan eens naar deze uitjes in Twente of het Vechtdal.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!