Plekken om weg te dromen

Vakantie voor mensen met een beperking

2 minuten opladen
583 x bekeken

Houd je van natuur, gezelligheid? Zoek je voor jezelf of voor anderen vakanties voor mensen met een beperking? In Overijssel is van alles mogelijk. Je vindt hier aangepaste vakantiewoningen en leuke zorgboerderijen waar van alles is te doen. Op deze 6 plekken kun je heerlijk overnachten.

Camping Bergzicht, Kleine Belties en Klimberg

De christelijke campings en vakantieparken, De Klimberg, Bergzicht en de Kleine Belties zijn voor jong en oud en omgeven door prachtige natuur. Je vindt hier zorgchalets met alles erop en eraan. Zo hebben ze een invalidentoilet, zijn ze rolstoeltoegankelijk en beschik je over een mooie aangelegde tuin.

Landhoeve Zwieseborg

Het hotel en de camping is voor iedereen beschikbaar, maar er is tot de kleinste details rekening gehouden met gasten die minder mobiel zijn of speciale zorg nodig hebben. Van brede paden op het terrein en zitjes op het erf tot een lift in de uitkijktoren en een goede bereikbaarheid van het pontje. Het restaurant is een geliefde plek voor een kop koffie, een ijsje, lunch of diner.

Zwieseborg
Zwieseborg

De Pieper Horizon

In het prachtige weidse polderlandschap De Pieper vind je het sfeervolle gastenverblijf De Pieper Horizon. Als gast kun je gratis gebruik maken van de wellnessruimte met dubbele regendouche, hoekligbad en sauna. Handig: de sauna is ook met de rolstoel toegankelijk. Heb je zorg- of hulpmiddelen nodig, dan kunnen de eigenaren dat voor je regelen.

Camping Tussen de Diepen

Deze camping wordt omringd door de prachtige natuurgebieden De Wieden en De Weerribben, met meertjes en vele kleine eilanden. Op de camping overnacht je in een speciale zorgchalet, maar ervaar je toch het volledige campinggevoel. Er is ook een dienstenpakket: van boodschappenservice tot aangepaste fietsen. Er is ook een samenwerking met de Groene Wensboot. Dit is een mooie manier om het waterleven en de prachtige omgeving te ontdekken.

Tussen de Diepen
Tussen de Diepen

Boerderijcamping De Boergondiër

De boerderij is volledig in bedrijf als akkerbouwbedrijf. Er worden ook pioenrozen geteeld. Hier zijn uitstekende voorzieningen en op nog geen 500 meter bevinden zich een supermarkt, bakker, slijterij en eetcafé. Bijzonder: op deze camping vind je een dialyseruimte, in samenwerking met het dialysecentrum in Almelo.

Imminkhoeve

De Imminkhoeve staat al 45 jaar voor het verzorgen van vakanties voor iedereen die extra zorg of aandacht nodig heeft. En dat alles in een prachtige omgeving met landgoedachtige uitstraling. Hier is het goed vertoeven voor jong en oud.

Deel dit artikel met vrienden
Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies