Landgoederen & Kastelen

Eeuwenoude landgoederen en monumentale kastelen kenmerken het landschap van Twente, Salland en Vechtdal. Het ideale decor voor een mooie fiets- of wandeltocht.

De kroonjuwelen van Overijssel: rustieke landgoederen en stoere kastelen. Sterker nog: bijna 10 procent van de provincie bestaat uit landgoederen. Een ideaal decor om lekker te gaan fietsen of wandelen door een evenwichtig geheel van natuurpracht, landbouw en cultuurgeschiedenis. Ervaar zelf de rust, de ongeƫvenaarde schoonheid en de rijke historie. De tijd gaat vanzelf een beetje langzamer. Dus stap op je stalen ros of neem de benenwagen en verken de fraaie landschappen van Twente, Salland en Vechtdal.

Singraven 600 jaar

Dit jaar bestaat Landgoed Singraven maar liefst 600 jaar. Het landgoed is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer. Voor andere landgoederen: www.landgoedereninoverijssel.nl

Bezoek de Landgoederen & Kastelen

  1. Landgoed Singraven (Denekamp)

    Klassiek Romantisch Gezellig

  2. Landgoed Het Lankheet

    Natuur

  3. Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

    Erfgoed Natuurhistorie Ontdekken Natuur