Twente: Landgoed van Nederland

Wat te doen in Twente?

 1. Geniet van de Sallandse Heuvelrug

  Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug behoort tot de grootste aaneengesloten natuurgebieden van ons land. Vanaf de heuvels kun je genieten van prachtige vergezichten. In het Buitencentrum, de poort naar het nationaal park, kun je zich laten informeren over de veelzijdigheid van de natuur en de bijzondere koepel van de Sterrenwacht.

 2. Het verhaal van Twickel

  Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. De tuinen van Kasteel Twickel zijn een onderdeel van een uniek cultuurhistorisch erfgoed. Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij.

 3. Kunst in Ootmarsum

  Ootmarsum staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Holland. Het pittoreske stadje wordt bezocht door kunstliefhebbers, die hun hart kunnen ophalen in de vele kunstgalerieën en de verschillende musea. De kunstenaars die in hun ateliers aan het werk zijn, nemen graag de tijd om je het een en ander te vertellen over hun werkwijze en creaties.

 4. Bezoek Roombeek

  Op 13 mei 2000 vond de vuurwerkramp plaats in Enschede. Met grote veerkracht is er gewerkt aan de herontwikkeling van Roombeek. Ondertussen is het Roombeek voor een groot deel herrezen uit de as tot een architectonisch hoogstandje. Als je een bezoek brengt aan Enschede moet je deze bijzondere wijk zeker gezien hebben.

Evenementen

 1. Ik speel, dus ik ben

  Ik speel, dus ik ben is een tentoonstelling waarbij alles beweegt. Alle werken zijn ontstaan vanuit een speelse …

 2. Geestdrift voor de schilderkunst

  Vanaf dit voorjaar organiseert Rijksmuseum Twenthe een overzichtstentoonstelling van het werk van Theo Wolvecamp …

 3. Zomerexpositie in Oranjerie Twickel

  Ook deze zomer is er een expositie ingericht in de Oranjerie van Kasteel Twickel.

 4. Reecapriolen

  Een verrassend interactieve tentoonstelling, die in samenwerking met NP De Sallandse Heuvelrug is gerealiseerd. Heel …

De Sallandse Heuvelrug