Kamperen aan het water in Overijssel

Pak de tent alvast in en vergeet vooral geen zwemkleding en schepnetje mee te nemen. Kamperen in Overijssel doe je natuurlijk pal aan het water. Wat dacht je van kamperen langs de IJssel, Vecht of Regge?

Terwijl jij pootje baadt, de hengel uitgooit of in een stoel geniet van een goed boek en het heerlijke weer, spelen de kinderen in het water. Dammetjes bouwen, keilen, met een schepnetje achter de visjes aan. Waarschijnlijk zie je ze pas bij het avondeten terug (na herhaaldelijk roepen). Ben je toe aan iets meer actie, huur dan een kano of roeiboot en verken de omgeving vanaf het water.

Klinkt goed, toch? Nu alleen nog een camping uitkiezen. We selecteerden alvast de 12 leukste voor een waterrijke vakantie.

1. Stadscamping Deventer - Deventer

Pal aan de IJssel ligt deze gemoedelijke camping met uitzicht op Deventer. Steek met het pontje de IJssel over en je loopt zo de historische binnenstad in.

2. Recreatiecentrum De Kluft - Ossenzijl

Geniet van de stille poelen en wijde plassen van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Voor kinderen is er op De Kluft een speeltuin en een strandje met natuurzwemwater.

3. Camping Tussen de Diepen - Blokzijl

Prachtig gelegen camping aan het water van Nationaal Park Weerribben-Wieden met dus veel mogelijkheden om te kanoën, zeilen, roeien en vissen.

4. Camping de Rietkraag - Lemele

Aan het water - iets specifieker: aan het Overijssels Kanaal - vind je prachtig ruime kampeerplaatsen met uitzicht over de landerijen. Dichtbij natuurgebieden als De Lemelerberg en De Sallandse Heuvelrug.

5. Camping Molke - Zuna

Vanaf deze 5-sterrencamping in Twente kun je wandelen langs het water (de Regge). Er is ook een zwembad, fietsverhuur, sauna en meerdere sportvelden.

6. Camping de Koeksebelt - Ommen

Kinderen opgelet: hier vind je een heuse airtrampoline in de rivier! Er is ook een zwembad met familieglijbaan en stroomversnelling. Geniet van de ruime kampeervelden en laat de kinderen ravotten, zwemmen en hutten bouwen.

7. Resort De Arendshorst - Ommen

Direct aan de Vecht is De Arendshorst een visplek bij uitstek. Ook fietsliefhebbers, wandelaars, zwemmers en kanoërs kunnen zich hier oneindig lang vermaken. Kies voor een kampeerplaats aan het water, onder de bomen of bij het zwembad voor kleuters.

8. Natuurcamping de Roos - Beerze

Ecologische natuurcamping aan de Vecht die je betovert bij aankomst. Een kronkelige zijarm van de rivier slingert dwars over de camping. Een mooiere kampeer- en zwemplek kun je je niet wensen.

9. Camping Anna's Hoeve - Ommen

Werp je hengel uit of verken met een bootje de natuur. Anna’s Hoeve ligt niet alleen aan het water, maar grenst ook direct aan het Laarbos. Hier kampeer je midden in de natuur.

10. Minicamping De Kemminckhorst - Dalfsen

Deze camping telt zo’n 25 plaatsen en ligt aan de Vecht, tussen de leuke steden Dalfsen en Ommen. De camping, oorspronkelijk een jongveeboerderij, heeft een zwemsteiger en strandje.

11. Minicamping Vecht&Zo - Zwolle

Kampeer tussen de boomgaarden en fruitbomen, terwijl je uitkijkt op rivier de Vecht. Terwijl je een mooie plek uitzoekt, vermaken de kinderen zich met een potje tafeltennis of in de speeltuin.

12. Seveningen Camping en Haven - Kampen

Op het voormalige eiland Seveningen vind je deze rustige camping aan het water en vlakbij de IJssel. De camping ligt op een knoppunt van nationale en plaatselijke wandel- en fietsroutes.

Is het een dag slecht weer tijdens je kampeervakantie, maar heb je het zwemvirus dusdanig te pakken dat je wel wilt zwemmen? In Overijssel zijn er meerdere overdekte zwembaden waar je heerlijk kunt zwemmen met slecht weer.