Adresjes: Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer is net even anders dan kamperen op een gewone camping. Je ontdekt het boerenleven! Help mee koeien melken, pluk fruit op het erf, haal verse eieren bij de kippen en geniet van de rust. Vooral voor kinderen is logeren bij de boer een groot avontuur. Slapen op een boerderij? Dat doe je hier!

Slapen op een boerderij gaat vaak in één adem met rust, ruimte en een mooie omgeving. Afgezien van loeiende koeien en kwetterende vogels is het muisstil. In de ochtend haal je het ontbijt bij de boerderijwinkel en in de middag kies je een leuke activiteit. Van de koeien melken en kippen voeren tot een wandeltocht door de natuur en een potje tafeltennis. Je snuift de frisse buitenlucht op. Ja, dat boerenleven is zo gek nog niet!

1. Camping Varsenerveld - Ommen

Op de rustige en ruime boerderijcamping kunnen kinderen vier keer per week mee op avontuur bij de boer. Voer de dieren, raap eieren of vermaak je in de zandbak of op de skelter. Het Overijsselse Vechtdal leent zich voor prachtige fiets- en wandelroutes.

2. De Eskamp - Lemele

Aan de rand van de Lemelerberg vind je hier een camping met vijf veldjes. Zeker in de zomer is hier van alles te beleven. Van een wandeltocht over de heide en een huifkartocht tot biggen knuffelen.

3. Camping Zandman - Beerze

Vanaf deze boerencamping kun je kanoën over de vecht of je hengeltje uitgooien. Op de kleinschalige camping is onder andere een dierenweide, diverse speeltoestellen, skelters en een boerderijwinkel.

4. De Heide Hoeve - Wierden

Hier slaap je niet in je eigen tent, maar in een Reggehooiberg. Deze vakantiewoning is net zo gebouwd als de plek waar stro, hooi en koren worden opgeslagen. Je kunt hier ook een hottub reserveren. Kinderen kunnen kalfjes voeren, pony rijden en vrij spelen.

5. Het Exoo - Enter

Overnacht in een authentieke Reggehooiberg op een biologische boerderij, tussen de fruitboomgaarden. Over de landerijen lopen prachtige natuurpaden die uitnodigen voor een wandeling.

6. Erve Woolderink - Wierden

Ook op Erve Woolderink kun je slapen in een reggehooiberg. Op het erf graast een kudde Aberdeen Angus Koeien en vanuit de hooiberg kun je zo hazen en reeën zien lopen. In een paar passen sta je aan de Regge.

7. Koe in de Kost - Heeten

Een unieke ‘slapen bij de boer’-ervaring: slaap midden in het weiland van de koeien! Op het erf van Koe in de Kost kun je fruit plukken en bij de kippen haal je verse eieren.

8. Erfgoed Bossem - Lattrop Breklenkamp

Slapen onder de sterren, wie wil dat nu niet! Kies voor de Sterrenkubus; een vierkant houten huisje met een transparante koepel onder het dak. Of slaap op de hooizolder. Bij Erfgoed Bossem beleef je de boerderij tijdens een koesafari of een paar uur in de vogelkijkhut.

Vergeet in ieder geval geen kaplaarzen of goede wandelschoenen mee te nemen. Zowel op het boerenerf als in de omgeving zul je die nodig hebben!