De leukste natuurcampings van Overijssel

In de ochtend word je door vogels getrakteerd op een zangconcert, overdag geniet je tijdens een wandeling van de stilte en ’s avonds bak je je eigen broodje boven het vuur. Als je een vakantie doorbrengt op een natuurcamping, is er een grote kans dat je dag er zo uitziet. Heerlijk! Deze 10 natuurcampings zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Verscholen tussen bos, weiland en heidevelden liggen de meest prachtige natuurcampings. De unieke ligging zorgt ervoor dat je volop de natuur kunt beleven. Wie weet kom je oog in oog te staan met een ree of dartelt er een konijn rondom je tent. De natuurcampings in Overijssel zijn ideaal fiets- en wandelgebied. Soms is het flink klimmen en dalen, maar daar wordt je rijkelijk voor beloond (lees: weidse vergezichten of een fijn terras om op te steken). Zet je tent neer op een knusse plek op een van de volgende natuurcampings en je vakantie kan beginnen!

1. Natuurcamping De Lemeler Esch - Lemele

Dit is de beste natuurcamping van Nederland. Trek baantjes in het buitenzwembad, drink een wijntje in het boscafé, huur een fiets en sluit de dag af bij het verhalenvuur.

2. Natuurcamping De Roos - Beerze

De kampeerplaatsen van deze ecologische natuurcamping liggen in het zacht glooiende rivierduinlandschap. Je wordt betoverd door de rust en natuur. Camping De Roos is gewoon zichzelf en daarom zo bijzonder.

3. Camping De Hoogte - Eesveen

Natuur staat voorop. Niet zo gek, want deze camping ligt tussen de Nationale Parken Het Drents-Friese Wold en Dwingelderveld. Perfecte uitvalsbasis voor een stevige wandeltocht.

4. Natuurcomein de Landerije - Basse

Maak je klaar voor ontmoetingen met bijzondere en zeldzame dieren, planten en vogels. Deze camping richt zich op natuurliefhebbende kampeerders.

5. Natuurcamping Olde Kottink - Beuningen

Aan het lieflijke riviertje De Dinkel en omarmd door hoge oude eiken, kun jij je tent opzetten op natuurcamping Olde Kottink. Er zijn velden voor volwassenen en velden voor gezinnen. Voorzien van een grote speeltuin, kampvuurplaats, visvijver en fietsverhuur.

6. Landgoedcamping Het Meuleman - Lutte

De honderden hectare bos en heidevelden nodigen uit tot lange wandelingen en fietstochten. Op Het Meuleman kampeer je in het bos, maar dan wel met de luxe van zeer verzorgd sanitair, een grote zwemvijver en een beachvolleybalveld.

7. Hoeve Springendal - Ootmarsum

Deze natuurcamping ligt aan de rand van een prachtig beekdal en op steenworpafstand van de Duitse grens. In totaal zijner 58 luxe comfortplaatsen.

8. Natuurcamping Eelerberg - Hellendoorn

De directe omgeving van Natuurcamping Eelerberg bestaat uit een cultuurhistorisch en beschermd natuurgebied. Er is een speeltuin en openluchtzwembad en in de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen.

9. Natuurkampeerterrein Twilhaar - Hellendoorn

Kies een plek langs het grote veld met in het midden een gezellige kampvuurplaats en ruimte om een balletje te trappen. Of zet je tent op tussen de beuken, jonge berken en struiken. Vanaf deze natuurcamping loop je zo de natuur in.

10. Natuurkampeerterrein De Klashorst - Diffelen

Schoon sanitair, een kleine sauna, skelters, wandelroutes. Natuurcamping de Klashorst heeft het allemaal. Je kunt zelfs meedoen aan een ware bushcraft: leer overleven in de natuur!

Doe de verrekijker om, wandelschoenen aan en neem voor de zekerheid een regenjas mee. Nu ben je klaar om optimaal te genieten van je vakantie. Welke natuurcamping kies jij?