Smaakvol overijssel

Overijssel is een provincie waar smaak hoog in de vaandel staat. Het zijn echte fijnproevers, met een groot assortiment streekproducten. Bovendien wordt er in Overijssel veel zelf verbouwd en is het aanbod seizoensproducten altijd gevarieerd. De Overijsselse smaak ervaar je in de gastvrije horecagelegenheden, maar kun je ook zelf op tafel toveren.

Smaakvol Overijssel

Overijssel heeft als provincie een uitgebreid smaakpalet. Het is een hele uitdaging om alle smaken van Overijssel in één dag te proeven, zoveel streekproducenten zijn er met hun eigen specialisme. Wil je echt je smaakpapillen trakteren, trek daar dan genoeg tijd voor uit.

Video

Arlette Swartjes

Dit najaar kun je thuis genieten van de meest lekkere gerechten uit het Oosten van het land. Samen met Arlette Swartjes (born and raised in Dalfsen, Vechtdal) en verschillende chefs uit Overijssel laten wij je kennis maken met al het lekkers van de regio. Heerlijk voor een kerstdiner, maar natuurlijk ook gewoon om zelf van te genieten!

Michel van Riswijk

Michel van Riswijk is al meer dan 25 jaar verbonden aan De Bloemenbeek, is naast SVH meesterkok en Executive chef ook : smaakmaker, charmeur en gastheer, organisator, leraar en inspirator. Kwalificaties die zelden binnen één persoon verenigd zijn. “Een goede kok is ook een beetje artiest: je wilt applaus ontvangen.”

Jonnie Boer

Restaurant De Librije staat voor volop genieten met bijzondere gerechten, bijpassende wijnen in een sfeervolle ambiance. De basis van de keuken is pure ingrediënten van leveranciers uit de omgeving. Jonnie Boer zorgt voor de perfectie in de keuken en Thérèse staat garant voor een bijzondere wijn- en spijscombinatie.

Nick van Swaal

Nick van Swaal is al bijna 2 jaar de chef van Restaurant Paping. Hiervoor heeft hij gewerkt bij de eerder met ster bekroonde Bokkepruik in Hardenberg. Nick maakt veel gebruik van lokale gerechten met af en toe een Frans of Oosters uitstapje. ‘Onze gerechten moeten een goede combinatie zijn van gezonde, eerlijke en bijzondere producten.’

Martin Kruithof

Restaurant de Lindehof in Giethoorn staat al jaren hoog in de lijst van bekroonde restaurants. Ze hebben niet voor niets 2 Michelin-sterren. Samen met zijn vrouw zorgt patron-cuisinier Martin Kruithof voor een unieke en heerlijke beleving! Iedere keer weer zorgt Martin voor nieuwe smaaksensaties die een lust zijn voor het oog.

Video