Geheime recepten

Salade van biefstuk met hangop, Terpkaas en Koggekaas

  • 2 minuten opladen
  • 1340 x bekeken

Arlette Swartjes neemt je mee naar de IJsseldelta waar zij een bezoek brengt aan Erf gelegen op het Kampereiland. Een weids gebied met een terpenlandschap waar je echt tot rust kunt komen. Daarnaast biedt het ook volop cultuur!

Bekijk video

Voor deze salade heb ik gekozen om alle ingrediënten naast elkaar te serveren. Hierdoor kun je heel gezellig samen snoepen. Je kunt de onderdelen los van elkaar eten, maar ook proeven hoe de verschillende onderdelen bij elkaar smaken. Hoe gezellig is het om dit gerecht samen te maken op de bbq.

De koeien van Erf 1 zijn zogenaamde dubbeldoel-koeien. De koeien worden na hun carrière als melkkoe op de IJsseldelta uitgroeien tot volwaardige vleeskoe.

wat heeft u nodig?

  • 2 IJsseldelta-biefstukken
  • 4 el koolzaadolie
  • 2 aubergines, in plakken van 1 cm
  • 200 g Terpkaas, in plakken
  • 100 g Koggekaas, in dunne plakje
  • ½ speltbrood, in repen
  • 200 ml hangop
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen gefermenteerde knoflook, fijngesneden;
  • of 1 kleine teen knoflook die je op aluminiumfolie op de bbq laat garen
  • 4 el paardenbloemblad, lange weegbree, klaverblad (Of lente-ui, peterselie enz.)
  • Peper & zout

bereidingswijze

  1. Besprenkel de aubergines met 2 el koolzaadolie en peper en zout.
  2. Leg ze op de bbq. Houd goed in de gaten dat ze niet verbranden, maar laat ze zeker 20 minuten garen.

  3. Bestrooi de biefstukken ruim met peper & zout en 1 el koolzaadolie per biefstuk. Masseer de biefstukken met liefde, zodat de olie en het peper & zout er goed in kunnen trekken. Laat de biefstukken aan beide zijden 2 minuten op een hete grill bakken. Bedek daarna de biefstuk met aluminiumfolie om het vlees te laten rusten.

  4. Maak nu de hangop door er 4 el fijngesneden groene kruiden, de knoflook en de rode ui door te mengen. Maak op smaak met lekker veel peper & zout.

Bedek de repen brood met de plakjes koggekaas en laat deze op de bbq grillen tot er een mooi bruin korstje ontstaat en de kaas is gesmolten.

lekkere tip

Snijd de biefstuk in plakjes en leg alle onderdelen samen op een bord. Schep de hangop in het midden en garneer dit met klaverbloemetjes.