Stad & Cultuur

Laat je verrassen door het bijzondere culturele karakter van Overijssel. Geniet van unieke festivals en evenementen, ontdek de vele tentoonstellingen en exposities, slenter door de karakteristieke dorpjes en historische steden, maak kennis met het industrieel erfgoed of bezoek een van de landgoederen voor een fijne wandeling. Dit najaar staat het oosten van Nederland in het teken van stad & cultuur. Zin om cultuur te snuiven? Een nieuwe omgeving ontdekken? Ontdek wat Overijssel te bieden heeft. Kijk eens naar ons culturele en artistieke aanbod voor het najaar.

Laat je betoveren door de kunstzinnige expositie Arcadia in Diepenheim of ga op ontdekkingstocht met een van onze vele arrangementen, die ook te winnen zijn. Vaar mee op de Kamper Kogge en duik in het rijke verleden van Overijssel. Bezoek het jaarlijkse Dickens Festijn op 19 en 20 december in de binnenstad van Deventer en waan je in het 19e eeuwse Engeland. Nog niet uitgekeken? Bezoek dan de tentoonstelling van Turner in Rijksmuseum Twenthe en Museum de Fundatie. In het oosten vind je te veel om op te noemen!

Wat je zeker niet mag missen

 1. 1

  Musea in Overijssel

  Overijssel is rijk aan diverse musea. Er valt meer dan genoeg te ontdekken op cultureel gebied in de breedste zin van het woord.

 2. 2

  Culturele evenementen

  Het hele jaar door vinden er in Overijssel bijzondere evenementen plaats. Toppers zijn: Deventer Op Stelten, de Deventer Boekenmarkt en het Dickens Festijn.

 3. 3

  Roombeek Cultuurpark

  Na de vuurwerkramp in 2000 is een uniek stedenbouwkundig plan ontwikkeld met respect voor de historie en op basis van grote inbreng van verschillende belanghebbenden.

 4. 4

  Hanzesteden

  Toen het westen van Nederland alleen nog maar bestond uit kleine dorpjes waren er in het Oosten al machtige Hanzesteden die handel dreven in heel Europa.

 5. 5

  Giethoorn

  Het Venetië van het Noorden. Snorren met fluisterstille bootjes door de vele kanalen & grachten. Echt authentiek genieten op het water.

 6. 6

  Ootmarsum

  Het pittoreske, historische centrum van Ootmarsum in Twente herbergt moderne galerieën met glaskunst, fotokunst en schilderkunst.

 7. 7

  Kastelen en Landgoederen

  In Overijssel zijn vele historische buitenplaatsen bewaard gebleven. Er zijn prachtige fiets- en wandelroutes uitgezet die je langs de historie van Overijssel voeren.