Top 3: Hanzestadswandelingen

Zet één stap in het centrum van een Hanzestad en je weet het: de Nederlandse Hanzesteden bruisen! Dompel je onder in het rijke verleden en ontdek de mooiste plekjes van de Hanzesteden tijdens een Hanzestadswandeling. Maar wat zijn nou de aller-aller-allermooiste Hanzestadswandelingen? Dit is onze top 3.

Hanzestadswandeling Kampen

500 monumentale panden. De tekst zou hier kunnen eindigen, want dit getal zegt al genoeg. In Kampen kom je niet onder een Hanzestadswandeling uit. Haal bij de VVV de speciale Hanzestadswandeling en ontdek de Kamper Koggewerf, de IJsselkade en de oude pakhuizen. Zomaar wat voorbeelden, de rest houden we nog even geheim.

In de top 3, omdat Kampen 500 goed bewaarde monumentale panden kent en tijdens de Hanzetijd uitgroeide tot een van de machtigste en meest toonaangevende steden van Noordwest-Europa.

Hanzestadswandeling Deventer

Deventer is een van de oudste steden van Nederland. De 3 kilometer lange historische stadswandeling voert je onder andere door het Bergkwartier en over stadsplein de Brink. Tip: maak een aanvullende wandeling naar het mooie Vogeleiland. De Hanzestadswandeling is te koop bij de VVV in Deventer.

In de top 3, omdat het één van de oudste steden van Nederland is, uitgroeide tot een vooraanstaande handelsstad en belangrijk centrum van geestelijke (her)vorming en een goed bewaard middeleeuw karakter heeft.

Hanzestadswandeling Zwolle

Ontdek in een uur tijd de mooiste en oudste plekken van Zwolle. Van de Sassenpoort tot de monumentale koopmanswoningen. Natuurlijk hoort bij elke plek ook een verhaal. Die zijn gebundeld in de gids die je de Tourist Info kunt halen. Vergeet je camera niet, want je komt langs allerlei fotogenieke plekken!

In de top 3, omdat Zwolle het middelpunt was van de Moderne Devotie in de 14e eeuw, het centrum was (en is) van kunst en cultuur en de hoofdstad is van Overijssel.


Uitgewandeld? Zwerf door het mooie stadscentrum en ontdek de leukste boetiekjes en restaurants. Extra leuk: combineer de drie steden en maar er een minivakantie van!