Doe-tips

Deventer op Stelten

  • 1 minuten opladen
  • 630 x bekeken

Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ vindt plaats elk jaar in juli plaats. Het festival biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater, in Nederland en ver daarbuiten. In 2014 is ‘Deventer Op Stelten’ uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

‘Deventer Op Stelten’ wordt jaarlijks bezocht door ruim 120.000 bezoekers en wordt beleefd als bijzonder, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

Meer informatie