Op smaaksafari

Hip happen in de oude haven van Deventer

 • 2 minuten opladen
 • 664 x bekeken

Ooit fungeerde de Zwarte Silo voor opslag van graan, bonen en doperwten. Nu is het een hippe foodhal: Fooddock. Het markante pand staat op het oude haventerrein in Deventer. Creatief, cultureel en culinair Deventer komen hier samen.

 1. 4

  De lekkerste wereldgerechten

  Bij Fooddock vind je op twee verdiepingen een keur aan foodstands. Ieder met zijn eigen specialiteit. Ze hebben een ding gemeen: er staan alleen puur en eerlijke lekkernijen op het menu. Indonesische saté, Chinese streetfood, Spaans tapas, Japanse sushi: de hele wereld komt voorbij. Er zijn ook foodstands waar je zoetigheden zoals taartjes en frozen yoghurt bestelt. Mooi weer? Kom langs!

 2. 3

  Trendy uit eten

  Het concept foodhal slaat ook in het oosten van het land aan. Fooddock is een verzameling kleine restaurantjes onder één dak. Het is de nieuwste trend op het gebied van uit eten gaan. Je bestelt je maaltje bij de foodstands en gaat zitten aan een van de lange tafels. Bij Fooddock is een groot deel van de stands vast. Een klein deel wisselt. Uiteten is dus elke keer een verrassing.

 3. 2

  Creatieve hotspot aan het water

  Fooddock vind je in het Havenkwartier. Het is een historische plek. De haven bestaat al 100 jaar. De Zwarte Silo, waar nu Fooddock zit, was het eerste pand dat hier gebouwd werd. Nadat in de jaren ’70 de malaise toesloeg, ging het hard achteruit met het Havenkwartier. In 2005 kreeg het industriegebied een nieuwe impuls: het werd een experimenteerplek voor kunstenaars en andere ondernemers.

 4. 1

  Openingstijden en bereikbaarheid

  Fooddock in het Havenkwartier van Deventer is open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur. Vanaf de binnenstad van Deventer loop je - langs de IJssel - in 10 minuten naar Fooddock. Kom je met de auto? Pak vanaf de A1 afslag Deventer en volg de Zutphenseweg tot je de Zwarte Silo van Fooddock ziet.