De 11 stoerste uitjes met je vader

Met je vader wil je geen kinderachtige dingen doen. Je bent op zoek naar spanning, sensatie en avontuur. Dat komt goed uit, want in Overijssel kun je kiezen uit veel stoere uitjes. Zeker weten dat ook je vader enthousiast wordt van deze 11 tips.

Avontuurlijke vaderdag*

Is je vader best wel een beetje stoer? Neem hem dan een dagje of weekend mee op avontuur:


1.Ontdek de natuur en leer hoe je in de bushbush kunt overleven. Bushcraft doe je in het Vechtdal en in natuurgebied De Weerribben-Wieden.

2.Neem je vader mee op koesafari van de Vechtdal Hoeve. Samen met boerin Simone gaan jullie op zoek naar het zeldzame koeienras, de Brandrode Vechtdalrunderen.


3.Overijssel heeft veel water. Met een boot verken je de rivieren op een spannende manier. Sloepen, fluisterbootjes en kano’s kun je op veel plekken huren.

4.Koeien voeren, paarden verzorgen, biggetjes knuffelen: het kan bij 18 gastvrije boeren in het Overijsselse Vechtdal. Samen met je vader ben je voor één dag boerenknecht.

5.Op een donker plekje in Twente staat de Cosmos Sterrenwacht. Elke zaterdagavond is het sterrenkijkavond. Er is ook een sterrenwacht in Hellendoorn. Altijd spannend, sterren kijken!

6.De Weerribben-De Wieden is een enorm groen doolhof. Huur een boot en ga op expeditie door dit natuurgebied. Vishengel mee, want ze bijten hier prima. Natuurlijk moet je wel een vergunning hebben.

7.Vind je de klassieke Volkswagen Kever ook zo’n coole auto? Zet je vader achter het stuur en doe samen mee aan een heuse rally door het Twentse land.

8.Wie is de stoerste van jullie twee? Je vader of jij? Daag elkaar uit in het klimbos en outdoorpark Go Challenge in Heino. Je kunt hier klimmen, klauteren, boogschieten en nog veel meer.

9.Jullie worden echte racemonsters in een tweepersoons buggy van Schwarzwald. Samen karten je vader en jij over bos- en zandpaden in het Overijsselse landschap.

10.Zijn jij en je vader een goed team? Doe dan mee aan het uitdagende Vader & Zoonweekend bij camping Starnbosch in Dalfsen of bij vakantiepark Mölke in Zuna.


11.Als je vader van vissen houdt, neem hem dan mee naar een forelvisvijver. Kunnen jullie samen lekker tot rust komen én eens echt een vis aan de haak slaan. Liever iets meer actie? Ga dan wildvissen met je pa.

TIP!

Als je een groepje van minimaal tien vrienden en vriendinnetjes én hun vaders regelt, kun je ook andere activiteiten ondernemen:
- Ga samen naar het Stuntcamp in Raalte. Je krijgt dan stuntles van echte stuntmannen en -vrouwen.
- In teams een ‘zeewaardig’ vlot in Kampen bouwen. Het team met de vlottenbouwers die het beste samenwerken en droog aan de overkant komen (dat is natuurlijk het team van jou en je vader), wint.

*PS: Zo’n avontuur is een leuk cadeautje voor Vaderdag. Maar het kan natuurlijk ook op dagen dat het geen Vaderdag is.