Conceptstores? Gewoon toffe winkels in Overijssel!

Ze schieten als paddenstoelen de grond uit: conceptstores. Ook in Overijssel ontkom je er niet meer aan. Leuk om rond te snuffelen en inspiratie op te doen. Alleen, met je partner of als uitje met een vriendin. Dit zijn de 10 meest unieke conceptstores.

Moonloft Zwolle

Verscholen in een rustig zijstraatje van het centrum ligt deze conceptstore. Het spreekwoord ‘klein maar fijn’ is hier volledig van toepassing. Eenmaal binnen wil je niet meer weg. Ze verkopen kleding en hippe sieraden maar ook woonaccessoires en telefoonhoesjes. (Spoelstraat 32)

Pistache in Zwolle

Hip en trendy. Opgedeeld in allemaal kleine winkeltjes die goed bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Je kunt er heerlijk koffiedrinken, je verlekkeren aan het kleurrijke snoep, snuffelen tussen hippe interieurspullen of je haren laten knippen. Een must-go als je in Overijssel bent. (Eiland 9, Zwolle)

Plek Deventer

In de ruim 700 vierkante meter vind je een mix van industriële, vintage en moderne producten. Deze conceptstore is gezellig en ruimtelijk opgezet. Een familiebedrijf. Voor schoenen, meubels, serviesgoed en gadgets ben je hier aan het juiste adres. Wil je iets leuks doen met een vriendin? Dan is deze winkel een aanrader. (Engestraat 15-17)

The Upperside in Enschede

Vol en kleurrijk. Deze conceptstore is de plek om een grappig en uniek cadeautje te vinden. En om vervolgens dat cadeautje toch zelf te houden (of twee keer te kopen). Eigenlijk is alles leuk! Van oude landkaarten tot originele babyspulletjes. Tientallen webshops hebben allemaal hun eigen hoekje of muurtje waarin ze hun spullen presenteren. (Haverstraatpassage 54, Enschede)

Blauwdruck in Zwolle

Je vindt hier van alles wat: van schilderijen, foto’s en keramiek tot kleding, illustraties en woonaccessoires. Alles is uniek en vrijwel altijd handgemaakt. De perfecte winkel voor unieke cadeaus. Een echte hotspot! (Sassenstraat 26)

no. 7 in Harderwijk

Een woon- en lifestylewinkel waar je ook terecht kunt voor en kop koffie of een sapje met lekkers. Je kijkt er je ogen uit. Deze conceptstore heeft een eco-vriendelijke manier van denken en dat zie je terug in de producten. Bijna alle producten zijn duurzaam geproduceerd en gemaakt door Nederlandse ontwerpers. (Hondegatstraat 11-13)

Eef&Co Harderwijk

Een conceptstore in een eigen jasje: hier kun je terecht voor artikelen uit grootmoederstijd. Ouderwets snoepgoed, klompen, emaille servies en ouderwetse poetsmiddelen. Een en al nostalgie! Een winkel om echt eens binnen te lopen. (Hondegatstraat 10)

Bloawww Zupthen

Deze conceptstore verkoopt geen hebbedingen als kaarten en telefoonhoesjes. Hier kun je terecht voor een prachtige tatoeage of werk van een lokale kunstenaar. Eigenaar Budji Joseph is actief als productdesigner en tatoeëerder en werkt in deze conceptstore aan ontwerprojecten en het zetten van de meest indrukwekkende tatoeages. Een unieke conceptstore, mogen we wel stellen. (Laarstraat 9)

Sur le Pont in Zutphen

Niet nieuw, maar tweedehands is hier de rode draad. Van een stoere jas tot lieve slofjes. Naast mooie tweedehandskleding voor jong en oud zijn er ook handgemaakte en creatieve cadeaus, veelal van lokale kunstenaars, te koop. (Spittaalstraat 3)

Mooi in Zutphen

De winkel kenmerkt zich door een kleurrijke collectie. Eigenaresse Anne Karijn Woltersom zoekt de balans tussen stoer en verfijnd en zoekt naar bijzondere, onderscheidende items. (Lange Hoogstraat 18)

mmmmm ... goed idee!

Na een dag winkelen is het tijd om de maag een plezier te doen: ga eten in één van de vele restaurants!