Muziek

BLACK UHURU

Heel veel liefde uit Jamaica! Al ruim 45 jaar is het Black Uhuru van Derrick “Duckie” Simpson één van de meest gerespecteerde bands binnen de reggae. In 2018 verscheen het nieuwe album As …

Heel veel liefde uit Jamaica! Al ruim 45 jaar is het Black Uhuru van Derrick “Duckie” Simpson één van de meest gerespecteerde bands binnen de reggae. In 2018 verscheen het nieuwe album As The World Turns, wat een Grammy-nominatie in de categorie Beste Album opleverde. In 2020 komt de Jamaicaanse band naar Nederland voor een viertal clubshows in Nijmegen, Zwolle, Amsterdam en Tilburg.

Vele muzikanten kwamen en gaan, terwijl Black Uhuru toerde met bands als de Rolling Stones en muziek opnamen en uitbrachten met muzikanten van Keith Richards tot Ice-T. De band verzorgde in 2012 zelfs de soundtrack van een Broadway musical, maar wist ook in Los Angeles dermate veel bekendheid te vergaren dat 31 augustus nu als “Black Uhuru Day” in de agenda van de casino-stad staat. Met hits als Sinsemilla, Guess Who’s Coming To Dinner en Sponji Reggae op zak raakte de essentie van Black Uhuru nooit verloren. In juni 2022 komt Black Uhuru, onder leiding van originele frontman Derrick Simpson, met een combinatie van oude hits en nieuw werk naar Nederland.

Wanneer

Dit evenement is helaas afgelast