Een dagje uit voor liefhebbers van bloemen, tuinen, tuinieren! Met een leuk kinderprogramma

Gardenista: hét groen- en bloemfestival van Nederland

Na het succes van de eerste editie van Gardenista in 2019, duurde het twee jaar voordat het Festival Gardenista eindelijk een vervolg kreeg. Het festival voor iedere bloem- en tuinliefhebber opent van 25 tot en met 29 mei de poorten van Havezate Den Alerdinck net buiten Zwolle.

Gardenista biedt bezoekers een compleet dagje uit in het groen. Inspiratie opdoen voor het (duurzaam) tuinieren en bloem decoreren is het motto. Naast de enthousiaste exposanten met tal van groen gerelateerde producten en kwekers met bijzondere planten zijn er ook, in stijl met de Engelse tuinfestivals, mooie voorbeeldtuinen te bekijken. Deze ‘tiny gardens’ worden gejureerd en bekroont met een medaille. Ook zijn er bloemschikdemonstraties en -competitie en kun je deelnemen aan leuke workshops over eetbare bloemen, het inrichten van een border of het aanleggen van een kruidenspiraal in je tuin. Heerlijke horeca en live muziek complementeren het programma. Bezoekers kunnen gedurende de hele dag op diverse terrassen genieten van lekker eten en drinken uit de regio.

Gardenista is hét festival in Nederland waar de hele groene keten samenkomt. Van hovenier, tuinontwerper, kweker tot consument. Door in te spelen op maatschappelijke trends in de keten wil KMTP/Groei & Bloei jaarlijks een breed publiek trekken. Hierbij wordt ook jong talent niet vergeten. De aankleding van het festival wordt bijvoorbeeld verzorgt door studenten bloemdesign uit heel Nederland. Samen maken ze bijzondere metershoge bloemdecoraties op het landgoed.

Leef in het groen

Het thema van 2022, Leef in het groen, staat voor het goede gevoel dat groen kan geven, iets waar veel mensen zich de afgelopen twee jaar bewuster van zijn geworden. De bezoeker gaat dit ervaren in een totale groenbeleving, zodat ze er ‘groener uitkomen dan ze binnenkwamen’. Daarbij gaat het festival verder dan tuinen en bloemen. Er is ook oog voor duurzaamheid.

KMTP/Groei & Bloei

KMTP/Groei & Bloei is met bijna 35.000 leden de grootste tuinvereniging van Nederland en Vlaanderen. De 130 lokale afdelingen organiseren diverse groene activiteiten in de eigen regio. Het maandblad Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift van Nederland.

Gardenista is een KMTP/Groei & Bloei festival.

Foto's: Sharon van Eunen

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 18,50
Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
gratis
Voorverkoop
€ 16,50

Bestel online en krijg direct 2 euro korting!

Leden van Groei & Bloei krijgen extra korting