Rondleiding

Koude Oorlog Wandeling

Beleef de Koude Oorlog in Twente! De wandeling leidt u langs iconische shelters, bunkers, historische rolbanen van Vliegbasis Twenthe.

Tussen 1945 en 1991 vond een wereldoorlog plaats waarin geen schot werd gelost. Deze gewapende vrede tussen twee machtsblokken hield de wereld in zijn greep. Op een authentieke locatie, de voormalige Vliegbasis Twenthe, kan die oorlog nog steeds gevoeld worden. Een wandeling onder leiding van een deskundige gids met kaart- en fotomateriaal van maximaal 2 uur voert u langs iconische shelters, bunkers, historische rolbanen en geeft zicht op een onderkomen van een vliegtuigsquadron. De route voert door een markant landschap met fraaie natuur en langs restanten van de Tweede Wereldoorlog, de oorlog waar de Koude Oorlog uit voortkwam. Op de volgende dagen worden weer wandelingen gehouden:

Zaterdag 9 april, start 14.00 uur

Zaterdag 16 april, start 14.00 uur

Vrijdag 6 mei, start 14.30 uur

Zaterdag 14 mei, start 13 uur

Zondag 29 mei, start 14.30 uur

Vertrekpunt: het Koude Oorlog Centrum, Vliegveldweg 339, aan de Oude Deventerweg, Lonneker, gemeente Enschede. De kosten van deelname zijn € 6 per persoon. Deelnemers kunnen zich tot 2 dagen voor de wandeling aanmelden via koudeoorlogcentrum@gmail.com. De deelnemers worden verzocht om van tevoren te betalen. Dat kan door het bedrag over te maken op: NL40ABNA0849335817 t.n.v. stichting Conflictenlandschap.

Wanneer

-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 6,00