Muziek

DELAIN

Met recente wijzigingen in de line-up en enkele originele bandleden die na jaren weer terugkeren, begint Delain aan een nieuw hoofdstuk en is klaar om de wereld opnieuw te bestormen. Oprichter, …

Met recente wijzigingen in de line-up en enkele originele bandleden die na jaren weer terugkeren, begint Delain aan een nieuw hoofdstuk en is klaar om de wereld opnieuw te bestormen. Oprichter, producer en main songwriter, Martijn Westerholt, werkt momenteel aan het zevende studioalbum van Delain dat komend jaar zal verschijnen. Delain's kenmerkende pakkende melodieuze sound is consistent en herkenbaar gedurende de bijna twee decennia van zijn bestaan.

Momenteel heeft Delain zes albums, drie EP's en een live DVD op zijn naam staan, waaronder gastoptredens van de titanen van de scene: Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION), Marco Hietala (NIGHTWISH), Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY ), en Burton C. Bell (ex FEAR FACTORY). Delain heeft de wereld rondgereisd met bands als NIGHTWISH, SABATON en WITHIN TEMPTATION en heeft festivals als WACKEN, GRASPOP, DOWNLOAD en FORTAROCK op zijn kop gezet.

De volledige nieuwe line-up van Delain wordt deze zomer bekend gemaakt, met een gloednieuwe single release, gevolgd door live optredens in binnen en buitenland. Hedon heeft de primeur als eerste te zijn, omdat Delain, en Martijn Westerholt hier veel historie heeft, en dit een thuis wedstrijd is voor de band.

Wanneer