Muziek

MARK FOGGO

Hij is beschreven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop vanwege zijn gekke optredens en ook als een "Missionaris van Ska" vanwege zijn nooit eindigende zoektocht om ska-muziek over de hele …

Hij is beschreven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop vanwege zijn gekke optredens en ook als een "Missionaris van Ska" vanwege zijn nooit eindigende zoektocht om ska-muziek over de hele wereld te spelen en te promoten.

Mark Foggo komt uit Liverpool, Engeland waar hij op veertienjarige leeftijd zijn muzikale carrière begon als gitarist. Sindsdien woont hij in Nederland, België, Engeland en Thailand. Zijn reizen hebben hem recentelijk gezien in Mexico en Columbia om het woord ska te verspreiden.

Op 16-jarige leeftijd verliet Mark Liverpool en verhuisde naar Londen om zijn roem en fortuin als gitarist te zoeken, maar hij vond al snel meer kansen als zanger/frontman. Na een aantal jaren punkmuziek te hebben gespeeld in het gerenommeerde Londense pubcircuit, verhuisde hij in 1979 naar Nederland. Kort daarna werd de band "Mark Foggo and the Secret Meeting" gevormd en ze hadden meteen succes met de single "New Shoes". Dit werd gevolgd door een contract bij Polydor Records en hun eerste album “Speeding My Life Away”.

Er volgden meer albums, waarvan de bekendste "Ska Pig" was, dat enorm populair was bij ska-fans over de hele wereld en tegenwoordig wordt beschouwd als een klassieker in het genre.

Sindsdien heeft Mark vele cd's, albums en singles uitgebracht en verschijnt hij op vele ska-compilatie-cd's. Een nieuw album staat gepland voor release in de zomer van 2019 en de opnames beginnen in april.

Samen met talloze televisie- en radio-optredens heeft Mark wereldwijd meer dan drieduizend shows gespeeld en zoals hij tegen alle fans zegt: "Dit is nog maar het begin"!

Wanneer