Ontrafel het mysterie van de sleuteldiefstal bij museum ANNO

ANNO Sleuteljacht

Zwolle – In vier minuten tijd werd op maandagnacht 2 mei een belangrijke sleutel gestolen uit het nog te openen museum ANNO. Het gaat om een essentiële sleutel om toegang te krijgen tot het museum. ANNO en de dienstdoende museumbewaker zijn er kapot van. “Geef alsjeblieft de sleutel terug. Jullie hebben er niks aan en zo kunnen wij op 12 mei niet open!’’

Het mysterie

De overmeestering vond plaats rond 23:00 uur, net toen Jan – de museumbewaker – zijn eerste ronde deed binnen ANNO. “Het is van de zotten dat het museum nog niet open is en dat er mensen zijn die nu al het lef hebben om hier in te breken, zo onwerkelijk, zo onbeschoft… Toen ik naar het toilet ging, hebben ze mijn sleutelbos meegenomen.’’

De gestolen sleutel geeft toegang tot de hoofdingang van het museum. De waarde van deze sleutel is niet in geld uit te drukken, aldus directeur-bestuurder Sandra Schipper. ‘’Op camerabeelden zijn maar liefst zeven verdachten waar te nemen, maar we zien alleen maar silhouetten gezien het tijdstip van de diefstal.”

De politie laat weten dat ze in deze zaak nog in het duister tasten. Ze roepen Zwollenaren en bezoekers aan de stad op om te helpen zodat ANNO alsnog open kan op 12 mei. Er wordt een grote beloning uitgeloofd voor het terugbrengen van de sleutel: een ballonvaart over Zwolle.

Help mee museum ANNO te openen!

Help jij mee om het mysterie rond de sleuteldiefstal op te lossen? Doe dan mee aan de ANNO Sleuteljacht! Kom met het hele gezin van 6 tot en met 11 mei tussen 11.00 en 17.00 uur naar de Melkmarkt 41 in Zwolle. Jullie zoektocht start bij de zwarte container. Durf jij de rode knop bij de container in te drukken?

Zoek mee in de binnenstad van Zwolle, ontdek welke verdachte de sleutel heeft meegenomen en maak kans op mooie prijzen. Onder de deelnemers van de ANNO Sleuteljacht vindt een loting plaats. De zes winnaars krijgen twee tickets voor een ballonvaart over Zwolle. De eerste 100 deelnemers mogen daarnaast aanwezig zijn bij de exclusieve opening van het museum op 12 mei.

De ANNO Sleuteljacht is tot stand gekomen in samenwerking met The Great Escape. Het beeldmateriaal bij dit artikel is gemaakt door CineMAR.

Wanneer

-
-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Gratis deelname