Markt

Voorjaarsmarkt en Nationale Molendag bij de Leemansmolen

Zaterdag 14 mei 2022 vindt de Nationale Molendag plaats. Als vanouds wordt deze bijzondere dag op het erf van de Leemansmolen in Vriezenveen gevierd met een gezellige Voorjaarsmarkt. Van 10.00 tot en met 16.00 uur verzamelen zich aan de Hammerweg zo’n 25 standhouders met diverse bijzondere streekproducten. Dit jaar verwelkomen we een flink aantal nieuwe gezichten met onder meer (Twentse) lekkernijen, schilderkunst en decoratie voor binnen en buiten.

De Leemansmolen werd gebouwd in 1862 en dit jaar vieren we het 160-jarig bestaan van de molen. Het is daarnaast de enige nog overgebleven molen in de gemeente Twenterand. We maken er daarom de 14e mei een extra feestelijke editie van voor jong en oud. Er is een kleurwedstrijd voor de jeugd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. En natuurlijk is de molen ook te bezichtigen.

Uiteraard wordt de Leemansmolen zelf ook goed vertegenwoordigd op de markt. Er zijn volop molenmeelproducten te koop en op het gezellige terras kunt u genieten van een kop koffie met wat lekkers of een versgebakken pannenkoek, terwijl de kinderen zich vermaken op de springkussens. Er is ook een kraam ingericht met de educatieve leskisten van de Leemansmolen, die in het Twenterandse basisonderwijs worden gebruikt. Al met al is de Voorjaarsmarkt hét moment om een gezellige dag te beleven. We zien u graag op zaterdag 14 mei!

Wanneer

-