Muziek

Canto Ostinato Immersive | Wishfull Singing & Aart Bergwerff

Simeon ten Holts Canto Ostinato groeide uit tot een klassieke hit. Organist Aart Bergwerff heeft de compositie, oorspronkelijk voor piano, nu bewerkt voor orgelen vrouwenstemmen en voegt hiermee een andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk. Elke uitvoering van Canto Ostinato is anders. Het aantal herhalingen, de dynamiek ende speelmanier laat de componist aan de uitvoerder(s).

Canto Ostinato van Simeon ten Holt is een klassieke hit. Al jaren staat het stuk in de jaarlijkse Klassieke Top 400 (voorheen Hart en Ziel lijst) op Radio 4. Ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwenstemmen en voegt hiermee weer een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk.

Canto Ostinato – vaak liefkozend ‘de Canto’ genoemd – is bij uitstek een meditatief stuk. Geen één uitvoering is hetzelfde. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerder(s). Wishful Singing voegt daar nog een extra beleving aan toe en nodigt hun bezoekers uit om tijdens het concert een slaapmasker of blinddoek te dragen. Ook kun je er als bezoeker voor kiezen om in plaats van op een concertstoel plaats te nemen op een kussen of matje (zelf meenemen). Zet al jouw zintuigen op scherp en ervaar het meditatieve en tijdloze effect van de Canto Ostinato!

LET OP: Maak bij de aankoop van een ticket de keuze of je wilt zitten op een stoel of liever plaats neemt op een eigen matje/kussen. Ook kun je een Wishful Singing slaapmasker bestellen bij jouw ticket.‍

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 25,00