Kinderen

Maker Festival Twente 2022 - Tubbergen Dagfestival

De 9e editie van het Maker Festival Twente belooft dit jaar weer een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden. Met een Maakdag Festival in elke Twentse gemeente en het meerdaagse Maker Festival in Enschede kan elke inwoner van Twente dichtbij huis of juist in een nieuwe omgeving experimenteren met de nieuwste digitale en creatieve maaktechnologieën.

1 t/m 31 mei | Maakdag Festivals in elke Twentse gemeente

Het Maker Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op 13 mei neer in Bibliotheek Tubbergen. Tijdens het Maakdag Festival kun je van 14:00 tot 16:00 uur in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken.

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit Hankamp Gears Ros van Twente of maak een instrument van restafval. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar deelnemers (vanaf 3 jaar) een van de slimme robots kunnen programmeren. Of creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Mijn Lijn.

Maakdag Festival

  • De toegang is gratis*
  • Vrijdag 13 mei van 14:00 - 16:00 uur
  • Bibliotheek Tubbergen

* Toegang tot het Maakdag Festival is gratis. Voor techniekpakketjes in het MaakLab wordt een bijdrage van €3 p.p. gevraagd.

Creëer je eigen Maak Experience: MaakLab | RobotLab | FilmLab | MediaLab | KennisLab

MaakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld zelf bioplastic te maken, een ontwerp te creëer met een 3D pen of met een Make-It techniekpakketje een duurzaam huis of rotormobiel te maken.

RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!

FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. een 360 graden camera en stopmotion programma of stap in een virtuele wereld met een VR-bril.

MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.

KennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie. Welke technieken en maakprocessen kom je tegen bij o.a. Aeronamic, Dura Vermeer of Saxion?

Wanneer

-