Muziek

PREMIERE: FRENK DE SLAK

Ooit stond jij in de zaal, nog helemaal niet zo lang geleden, met je vrienden te genieten van een dampende hiphopshow van Rico & Sticks of iets langer geleden van Opgezwolle. Dat gevoel van …

Ooit stond jij in de zaal, nog helemaal niet zo lang geleden, met je vrienden te genieten van een dampende hiphopshow van Rico & Sticks of iets langer geleden van Opgezwolle. Dat gevoel van adrenaline na afloop van zo’n avond, dat deel je graag toch? Want we worden allemaal ouder. En de wereld gaat heel snel. Houden we het nog wel bij? Genieten we wel genoeg? Staan we wel stil bij al het moois? Het leven gaf Rico de instrumenten om deze vraagstukken te vangen in een nieuwe voorstelling: Frenk de Slak. Een familiehophopshow. Nederlands eerste familiehiphopshow. Want wij worden allemaal ouder. Ook Rico. Er is een huis. Er kwamen kinderen De voedingsbodem voor het verhaal van Frenk. Dit verhaal van Frenk de Slak zat al jaren in Rico zijn hoofd maar nu kan iedereen het horen, zien en bezoeken.

Frenk de Slak is een voorstelling wat Rico maakt met topmuzikant en producer Dries Bijlsma (o.a. Typhoon & Blof) en waar een grote rol is weggelegd voor zijn eigen partner theatermaker Nienke van der Ploeg. Dreamteam. Frenk de Slak is een show voor het hele gezin: een volwaardige hiphopshow. Met alles erop en eraan. Moddervette beats, scherpe teksten maar ook geschikt voor de jongste generatie. Op tour door het hele land In de zalen waar jij vroeger de hiphop vierde. Waar de vloer nog een beetje plakt van de bierdouche gisteravond en waar de lampen net even feller schijnen. Goed voor een nostalgische terugblik maar vooral een frisse blik op de toekomst. Twee vliegen in één klap.

Frenk heeft een boodschap voor iedereen. Hoe vaker je luistert, hoe meer je hoort. Frenk de Slak gaat vanaf oktober 2022 op tour langs de toonaangevende zalen in het hele land waar Rico grote successen vierde. Naast de voorstelling verschijnt er ook een album met alle muziek uit Frenk de Slak (oktober 2022, TopNotch/Fakkelteit Recordings) en een prachtig boek met illustraties van het geroemde collectief Job, Joris en Marieke (oktober 2022). Funky Frenkyyyyy!

RICO

Rico (Ricardo McDougal): icoon en vaandeldrager van de Nederlandse hiphop. Samen met Sticks doorgebroken als Opgezwolle en gezegend met een carrière van ruim twintig jaar aan de absolute top. In vele samenwerkingen langs alle grote festivals en ongeveer elke zaal in Nederland. Altijd actueel, scherp en vol energie. Voor Frenk de Slak werkt hij samen met zijn partner Nienke van der Ploeg en kunnen zijn kinderen hem op het podium zien met een voorstelling voor het hele gezin. Een droom die uitkomt! 

DRIES BIJLSMA

Dries Bijlsma is een toonaangevende Zwolse producer en muzikant. Wist van het Typhoon album Lobi Da Basi een absoluut meesterwerk te maken en drukte een grote stempel op dit megasucces. Werkt sinds jaar en dag met de allergrootste namen uit het Nederlandse muzieklandschap en wist in zijn drukbezette agenda de tijd te vinden om met Rico en Frenk een album te maken en ook ook nog eens op tour te gaan!

Wanneer