Muziek

Lunchbespeling StadsCarillon Enschede

Ca. 52 keer per jaar bespeelt de Enschedese stadsbeiaardier de 49 klokken van het StadsCarillon. Het reguliere speelmoment is de lunchbespeling op zondagmiddag om 13u. Ook bij bijzondere gelegenheden wordt vaak op het carillon gespeeld. Op de website van StadsCarillon Enschede vind je een up to date overzicht van alle bespelingen / activiteiten in 2022.

Het carillon is het oudste instrument van de openbare ruimte. In Enschede hangt een carillon met 49 klokken in de toren van de Grote Kerk op de Oude Markt. Dit StadsCarillon wordt ca. 52 keer per jaar bespeeld door stadsbeiaardier Esther Schopman. Het reguliere speelmoment is de lunchbespeling op zondagmiddag.

Ook bij bijzondere gelegenheden wordt vaak op het carillon gespeeld. Op de website van StadsCarillon Enschede vind je een up to date overzicht van alle bespelingen / activiteiten in 2022. De reguliere lunchbespelingen beginnen altijd om 13u.

Wil je in alle rust luisteren? Loop dan naar de St. Jacobuskerk. Onder de bogen of op de trappen kun je de klokken goed horen, maar heb je minder last van het geroezemoes van de terrassen. Op de Klokkenplas (tussen Grote Kerk en Stadhuis) en de Jacobusgang (het pleintje achter de Jacobuskerk) is het carillon ook redelijk goed te horen.

Wil je de beiaardier spreken of iets vragen? Kom dan na afloop naar de toreningang. Meestal is ze 5 à 10 min. na afloop van een bespeling weer beneden.

Wanneer

5 jun - 23 dec 2022
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Gratis te beluisteren op en rondom de Oude Markt