Workshop

Archeologie dag bij Museum Natura Docet

Nog nooit wat opgegraven? Op zondag 19 juni ga je daar verandering in brengen. Dan kun je in Museum Natura Docet met een metaaldetector aan de slag, prehistorisch schilderen en vondsten lijmen. Archeologen van het Overijssels Depot voor bodemvondsten en Het Oversticht zijn tussen 12.00 - 16.00 uur aanwezig om bezoekers mee te nemen op ontdekkingstocht naar het verleden in én rondom het museum.

De 'Nationale Archeologiedagen' zijn drie jaarlijkse dagen waarop een groot publiek kennis kan maken met verschillende aspecten van archeologie in Nederland. De Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni 2022 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land.

In en rondom het museum zijn tal van activiteiten en demonstraties. Ga met een metaaldetector aan de slag, graven naar (dieren) botten onder leiding van de museumconservator, vondsten lijmen bij de activiteit: “puzzel je verleden”. Krijg jij archeologische scherven weer aan elkaar tot één kopje en schoteltje? Ook kun je prehistorisch verven met natuurlijke verf.

Workshop Pieperdepiep; met een metaaldetector ga je op zoek naar metalen bedeltjes in de vorm van o.a. dino’s, muntjes en bijltjes. Je mag één gevonden bedeltje meenemen en hier als je wilt, met een koord een armband of ketting van maken. Binnen het in het lab worden deze middag demonstraties preparen gegeven. Kijk live mee hoe fossielen worden geprepareerd en vraag onze enthousiaste medewerkers de lab-jas van het lijf!

Bij je entreekaartje van het museum ontvang je een stempelkaart voor de archeologische activiteiten. Alle activiteiten gedaan? Dat levert je een diploma op: het archeologendiploma! Kijk voor meer informatie op www.naturadocet.nl

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 9,50
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 8,50

Kinderen tot 4 jaar gratis. Ticketprijzen museum.